Već smo vam javili sretnu vijest da se na zagrebački Dolac i splitski Pazar vraća omiljeni PLACe market, food market koji okuplja vrhunske chefove. Od petka 11. travnja Dolac tako ponovno postaje epicentar dobre hrane, dok će splitski Pazar ugostiti PLACE market od subote 19. travnja.
Petko na Dolcu u Zagrebu, subotom na Pazaru u Splitu
Ritam ostaje isti: petkom na placu u Zagrebu, subotom na pazaru u Splitu – uz dobru glazbu, najbolju klopu i onu posebnu atmosferu zbog koje je PLACe market postao više od street food festivala. U zadnje dvije godine, možemo reći kako je PLACe market donio život na tržnice, napravio da se o njima ponovo priča te pokazao da street food ponuda u Hrvatskoj može biti itekako zanimljiva i gastronomski vrijedna.
Osnivači PLACe marketa Sarah Josipović i Jan Jerič
“Ovo nije event, ovo je doživljaj. Ljudi dolaze jer znaju da će dobro jesti, dobro se zabaviti, ali i vidjeti lice grada koje sve rjeđe viđamo – iskreno, živo, lokalno, toplo", kažu osnivači projekta Sarah Josipović i Jan Jerič, koji već treću sezonu oživljavaju tržnice kao mjesta susreta, kreativnosti i vrhunske gastronomije.
Tko sve kuha na Dolcu?
I ove godine PLACe market okuplja neka od najjačih imena domaće gastro scene – u Zagrebu su tu su već poznati favoriti poput Noela, chefa Marija Mihelja, Al Dentea, Soi fusiona, Thai Thaija, Rougemarina, a dolaze i Vinkl, Meat the King, Dante tapas bar, Francuske delicije, Cunami, gastro bloger Vedran Bošković, Falafel Etc., Oui chef by Vedran Stojanac te Piena, ali i neka nova, uzbudljiva imena koja će po prvi put predstaviti svoje autorske street food kreacije.
PLACE market
PLACE market
Među njima su Biomania koja je poznata po svojim plant-based jelima, a koja se nedavno otvorila u Tkalčićevoj ulici, zatim Makamana sa chefom Maurom Renjeom, tu su i Gdje je Jura i slastičar Juraj Hlepić koji dolazi sa slatkim iznenađenjem (svi ga se već dobro poznajemo, jer njegove Dubai fritue bile su vjerojatno jedno od najpopularnijih jela na proteklom Adventu!), zatim Spud Bud by chef Branko Kusovac s raznim varijantama punjenog krumpira, Crna Ovca, najpopularniji domaći sladoled, kao i Institut za burgere by Mate Janković te Lari & Penati koji će biti povremeni gosti. Naravno, očekuju nas i brojna gostovanja vrhunskih restorana i chefova.
Uz mirise vrhunske hrane i gutljaje dobrih vina i koktela, PLACe i dalje prati ono što ga čini toliko voljenim: pažljivo birana glazba, odlični DJ setovi, vizualna produkcija, sadržaj za djecu i kućne ljubimce kao i uvijek opuštena i prijateljska atmosfera. Bez barijera, bez VIP zona – samo dobar grad, dobra hrana i dobri ljudi.
Na PLACe market stiže i slastičar Juraj Klepić, autor slavnih Dubai fritula
PLACe market
Svakog sunčanog petka dobro se jede na Dolcu, a subotom na Pazaru
PLACe market na Dolcu počinje u petak 11. travnja u 18 sati, i nastavlja se svakog sunčanog petka sve do jeseni. U Splitu, prvo izdanje na redu je u subotu 19. travnja, a zatim, ako vrijeme dopusti, i svaka sljedeće sunčane subote.
“PLACe market nije samo projekt – to je zajednica. Iza svakog tanjura stoji tim sjajnih ljudi – chefova, proizvođača, tehničara, dizajnera, DJ-a, konobara… Suradnja svih partnera i institucija, od Grada Zagreba, Splita i Tržnica u Zagrebu i Splitu, Hrvatske turističke zajednice, kao i TZ-a Zagreb i Split do brojnih sponzora i prijatelja projekta, ključna je da bi sve ovo zaživjelo. A mi smo zahvalni svima koji vjeruju i sudjeluju", ističu Sarah i Jan.
PLACe market
PLACe market
PLACe market