Najave 73 prikaza 27. studenoga 2019.

Zvijezda majoneza proslavila je 60. rođendan!

Bojan Zibar
gastro postao gastro.24sata.hr
Prosječan Hrvat tijekom godine uživa u 1,26 kg majoneze, Zvijezda je proizvede 20 milijuna komada godišnje, a najdraža nam je u ona u vrećicama

Svaki sendvič popravlja, u salati je neizostavna, a uz pizzu neočekivana -  Zvijezda majoneza, omiljeni dodatak jelima, ove godine slavi 60. rođendan. Veliku obljetnicu Zvijezda je obilježila u utorak na Festivalu majoneze u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na kojem su s guštom i bez grižnje savjesti uživali hedonisti poput Andree Andrassy, Nevene Rendeli Vejzović, Slavka Sobina i brojnih gastro blogera. 

 | Author: Bojan Zibar Bojan Zibar

"Početak proizvodnje majoneze 1959. godine jedan je od ključnih trenutaka u povijesti Zvijezde. Dotad se majoneza smatrala luksuznim jelom koje se moglo pronaći samo u “finoj” kuhinji. Priprema je dugo trajala, a i namirnice nisu bile svima dostupne.  Zvijezdinom proizvodnjom majoneza je postala lako dostupna  gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj i sa zadovoljstvom mogu reći da je i danas neizostavna u našoj kuhinji jer povezuje sve okuse i generacije", izjavio je Tihomir Adam, direktor Zvijezde. 

 | Author: Bojan Zibar Bojan Zibar

Zvijezda majoneza danas je treći najjači brend  u Hrvatskoj i prvi izbor kad je majoneza u pitanju, za što je zaslužan njezin okus i originalna tradicionalna receptura koju su  Zvijezdini tehnolozi osmislili prije 60 godina i do danas se nije mijenjala. 

Majonezu voli većina Hrvata. Od 4,2 milijuna stanovnika, njih 71.5 % ili čak tri milijuna jede majonezu, a među njima najviše je onih koji biraju upravo Zvijezdinu. Godišnje u prosjeku svaki stanovnik Hrvatske uživa u 1,26 kilograma majoneze. Podjednako je vole i žene (51%) i muškarci (49%), a najviše se njome jelo popravlja u Zagrebu i okolici (27,8%), a zatim slijedi Dalmacija (19%) pa Sjeverna Hrvatska (17,7%) . 

 | Author: Bojan Zibar Bojan Zibar

Izrađena od svježih jaja i bez konzervansa, Zvijezdina je majoneza savršena u svako doba dana. Dostupna je u tubi,  staklenci i u flakonu, a godišnje se u prosjeku proizvede oko 20.000.000 komada svih vrsta Zvijezda majoneze. Najpopularnija je među njima ona u vrećici. Kada bismo poredali sve proizvedene vrećice Zvijezda majoneze u jednoj godini, pokrili bismo udaljenost od Zagreba do Berlina, u kojem se isto rado u majonezi uživa. 

"Uz Zvijezda delikates majonezu, tijekom godina razvili  smo niz okusa poput čilija i slanine pa sve do jogurta pa izborom unutar asortimana svakom korisniku garantiramo jedinstveno gurmansko iskustvo i mogućnost kombiniranja  s namirnicama koje najviše vole, koliko god one (ne)obične bile", izjavila je Jasna Pulić, rukovoditeljica marketinga u Zvijezdi i najavila predstavljanje novih okusa i proizvoda na bazi Zvijezda majoneze i u narednoj godini. 

Povodom proslave rođendana Zvijezda je nagradila i najkreativniji recept godišnjom zalihom Zvijezda majoneze. 

 | Author: Bojan Zibar Bojan Zibar

SLATKASTO KISELA SALATA S PILETINOM I MRKVOM

Za salatu:

  • 350 g pečenog ili kuhanog pilećeg mesa
  • 5 većih mrkvi
  • 1/4  glavice svježeg kupusa
  • 100 g ukiseljene cikle
  • Sezam
  • Sol

Za dressing:

  • 1 Zvijezda delikates majoneza u vrećici
  • 1 kiselo vrhnje 12% m.m.
  • 2-3 žličice jabučnog octa
  • Crni papar

Dekoracija:

  • Sezam
  •  kisele lučice

Priprema:

  1. Naribati mrkvu i kupus, posoliti i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Za to vrijeme prepržiti sezam na tavi. 
  2. Mrkvu i kupus stisnuti rukama pa malo ocjediti tekućinu zatim dodati narezanu piletinu i narezanu ciklu (ciklu narezati na trakice). 
  3. Pomiješati vrhnje, majonezu, jabučni ocat i prstohvat crnog papra pa preliti preko salate i sve dobro promiješati. 
  4. Servirati na tanjuru posipano s prženim sezamom i ukiseljenim lučicama. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.