Najave 24. listopada 2017.

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Predstavljena suradnja Ugostiteljsko-turističkog učilišta i vodeće prehrambene kompanije

Prhko ili dizano tijesto, nadjev od jabuka, čokoladni preljev, karamela, sočne šljive - priprema slastica u Hrvatskoj nikad nije privlačila više sladokusaca nego danas. Što zbog utjecaja emisija u kojima se peku kolači, što zbog zvjezdanog statusa kojim se slastičari kite, uz sve veći broj gastro-blogova koje vode entuzijasti, raste i interes za profesionalno usavršavanje u pripremi slastica.

Potvrđuju to i u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, najstarijoj i najvećoj srednjoj školi u Hrvatskoj, koja je samo ove školske godine upisala 70-ak učenika koji će postati profesionalni slastičari.

 | Author: Promo foto: Promo

- Učilište svoju 100-godišnju tradiciju baštini prema uzoru na bečke i praške strukovne škole i nositelj je razvoja što potvrđuju brojne generacije vrsnih ugostiteljskih i turističkih djelatnika koji su obrazovanje stjecali upravo u našoj školi. Njima se pridružuju i nove generacije slastičara u Hrvatskoj koji danas, zbog razvoja domaćeg turizma, imaju priliku raditi slastice koje su na svjetskoj razini, pri čemu značajnu ulogu ima upotreba hrvatskih proizvoda, izjavio je Mladen Smodlaka, ravnatelj Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu.

Izvrsnost Učilišta prepoznala je i vodeća hrvatska prehrambena tvrtka – Zvijezda.

- Zvijezda je vodeći proizvođač ulja te jedini proizvođač margarina i majoneze u Hrvatskoj, a  svjesni da je učenicima za rad i učenje nužan pristup kvalitetnim domaćim proizvodima, prepoznali smo napore Učilišta u educiranju mladih naraštaja kao priliku i odgovornost da kao tržišni lider učenicima olakšamo pristup kvalitetnim domaćim proizvodima i potaknemo ih da i u svom profesionalnom radu biraju hrvatsko, izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Suradnja dvoje stogodišnjaka – Zvijezde i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, koji su tradiciju potvrđenu kvalitetom uspješno uveli i u moderno doba, predstavljena je krajem listopada na smotri učenika i njihovih mentora (Aronija kup). 

 | Author: Promo foto: Promo

Osim Zvijezdinih proizvoda koje će učenici koristiti pri izradi kolača i savladavanju svih tajni pripreme prhkih tijesta i zamamnih krema tijekom praktične nastave, suradnja će se odvijati i kroz gostujuća predavanja Zvijezdinih tehnologa. Kurikulum predviđa i posjet učenika Zvijezdinom proizvodnom pogonu te edukaciju o razvoju, tehnologiji i proizvodnji masnoća koje su ključni sastojak za pripremu kolača.

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)   | Author: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.