gastro postao
Kombinacija prhkog tijesta, prvih borovnica i mrvljenog pokrivača osvojit će vas istog trenutka.
Klasičnu pripremu pite začinite nešto drugačijim i hrskavijim pokrivačem od smjese poput one za crumble. Dok tajna sočnosti ove pite leži u laganom stiskanju borovnica kako bi ispustile sokove. Ova ljetna pita odličan je odabir za zabave, rođendane ili tek čašćenje za uspješno odrađen radni dan.
Potrebno vam je:
- Maslac
- Voda
- Brašno
- Zobene pahuljice
- Smeđi šećer
- Borovnice
- Limun
Priprema:
- Umijesite prhko tijesto od hladne vode, maslaca i brašna pa ga spremite u hladnjak da odmori.
- Od zobenih pahljica, malo brašna, maslaca i smeđeg šećera napravite mrvičastu smjesu za posipanje.
- Borovnice ubacite u posudu ili dublji tanjur, gnječite ih lagano vilicom, začinite ih limunovim sokom i koricom i malo šećera.
- Prhko tijesto razvaljajte u izbodite vilicom.
- Smjestite ga u lim, dodajte borovnice.
- Na kraju pospite mrvičastom smjesom i pecite na 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dobar tek!