28. lipnja 2016.

Najbolja pita od borovnica

pita od borovnica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija prhkog tijesta, prvih borovnica i mrvljenog pokrivača osvojit će vas istog trenutka.

Klasičnu pripremu pite začinite nešto drugačijim i hrskavijim pokrivačem od smjese poput one za crumble. Dok tajna sočnosti ove pite leži u laganom stiskanju borovnica kako bi ispustile sokove. Ova ljetna pita odličan je odabir za zabave, rođendane ili tek čašćenje za uspješno odrađen radni dan.

Potrebno vam je:

  • Maslac
  • Voda
  • Brašno
  • Zobene pahuljice
  • Smeđi šećer
  • Borovnice
  • Limun

Priprema:

  1. Umijesite prhko tijesto od hladne vode, maslaca i brašna pa ga spremite u hladnjak da odmori.
  2. Od zobenih pahljica, malo brašna, maslaca i smeđeg šećera napravite mrvičastu smjesu za posipanje.
  3. Borovnice ubacite u posudu ili dublji tanjur, gnječite ih lagano vilicom, začinite ih limunovim sokom i koricom i malo šećera.
  4. Prhko tijesto razvaljajte u izbodite vilicom.
  5. Smjestite ga u lim, dodajte borovnice.
  6. Na kraju pospite mrvičastom smjesom i pecite na 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.