28. rujna 2015.

Gdje se jede najbolja pizza u Hrvatskoj?

Pizza ohara
foto: GET Report
gastro postao gastro.24sata.hr
Završio je drugi po redu Panorama pizza expo, a od četrnaest hrvatskih pizzerija, saznajte koja je ponijela titulu najbolje

Ove godine natjecalo se 14 pizza majstora iz ponajboljih hrvatskih pizzerija. Žiri u sastavu: Eduardo Mainardi, Gianni Calaon, Igor Zagajski, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović Ribafish, Loreena Meda, Zlatko Gall i Zlatko Sedlanić, ocjenjivao je prema strogim svjetskim kriterijima izgled pizze, strukturu i stupanj pečenosti tijesta, okus, količinu namirnica, a posebno usklađenost svih elemenata i ukupan dojam.

"Vidi se napredak u odnosu na prošlu godinu.", složili su se svi oni članovi žirija koji su ocjenjivali pizze na prvom Panorama Pizza Kupu prošle godine. To nas raduje jer znači da smo na dobrom putu i da smo potakli pizzaiole na promišljanje o namirnicama i pristupu ovom jelu koje ima mnogo potencijala.

Pizzeria O'Hara sa zagrebačke Malešnice s pizzaiolkom Kristinom Halužan osvojila je prvo mjesto i time potvrdila status trenutno najbolje hrvatske pizzerije. Drugo mjesto s ne mnogo manje bodova osvojila je konoba - trattoria Gatto Nero iz Novigrada. Njih je također predstavljala pizzaiolka, Marija Vodopija.

Treće mjesto osvojio je Ivan Delimar za pizzeriju 5 plus iz Koprivnice. "Išli smo se igrati i raditi ono što volimo. Život je igra i ako radimo ono u čemu uživamo uvijek netko to primijeti." - izjavio je na svojem Facebook profilu. Uz njih, na 2. Panorama Pizza Kupu sudjelovale su sljedeće pizzerije: pizzeria Chello, pizzeria Šut, pizzeria Chello, hotel Panorama, pizzeria Lipov hlad, pizzeria Gastro Italiano, restoran pizzeria Angelus, pizzeria Nu.

Kristina Halužan | Author: GET Report foto: GET Report

Neke od njih prijavile su i po dva pizzaiola da vide kakvi su im unutarnji odnosi snaga. Pokrovitelji Panorama Pizza Kupa osigurali su poklone za sudionike tako da su vi natjecatelji dobili poklon pakete Podravke, prvo troje dobilo je i poklone Electroluxa, a pizzeria O'Hara s predstavnicom Kristinom Halužan, osvojila je automatsku registraciju na Pizza World Cup u Rimu, početkom listopada, što je za pobjednika Panorama Pizza Kupa osigurala tvrtka Mainardi food.

Kao glavni pokrovitelj Panorama Pizza kupa, G. Mainardi je na Panorama Pizza Expo doveo Giannia Calaona (obojica su bili i članovi žirija), trostrukog svjetskog prvaka na najprestižnijem svjetskom prvenstvu pizzaiola u Parmi, koji je publici pokazao male tajne izrade vrhunske pizze te prezentirao kako se radi Pizza Scrocchiarella, koja je novi hit u Italiji. Zlatko Sedlanić, Podravkin kuhar promotor, stručnjak za izradu pizza, također je prezentirao nekoliko pizza koje su pobudile interes svih prisutnih, kao što su Pizza Vegetariana na integralnom tijestu i desertna pizza s Linoladom.

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivako 18:53 28. Rujan 2015.

    Zar ženska biča ne jedu pizzu??????????????????????

  • ivako 18:44 28. Rujan 2015.

    Zašto u žiriu nije bila ni jedna ženska, a ocjenjivali ste i pizzaiole???