12. svibnja 2016.

Najbolji mladi hrvatski kuhari na prestižnom kulinarskom natjecanju

metro top chef
Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Tri najbolja mlada kuhara projekta Metro Junior Top Chef, upoznali su međunarodnu dimenziju svoje profesije na kulinarskom natjecanju Bocuse d'Or u Budimpešti 10. i 11. svibnja.

Nakon što su odmjerili snage s 10 mladih kuhara u projektu METRO Junior Top Chef, Matija, Marin i Tina su, uz vodstvo mentora Ante Udovičića i Maria Mihelja, saznali kako izgleda kada se 20 najboljih europskih kuharskih reprezentacija bori za sudjelovanje na kulinarskim Olimpijskim igrama koje se održavaju svake dvije godine u Lyonu.

"Sudjelovanje u METRO Junior Top Chefu bilo je stresno - kuhali smo za vrhunske hrvatske chefove i morali smo pobijediti dvanaest drugih kuhara. Na Bocuse d'Oru sam vidio kako izgleda pripremati vrhunska jela pred stručnjacima, novinarima i tisućama navijača i tek sam sada shvatio što je pravi pritisak", izjavio je Matija Jagić, najbolji mladi kuhar projekta METRO Junior Top Chef, koji će, zahvaljujući pobjedi u projektu, nakon ljetnih praznika nastaviti edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN u Sisku.

Metro chef | Author: Promo Promo

Na Bocuse d'Oru reprezentacije 20 europskih zemalja imale su zadatak pripremiti mesno jelo od jelena i riblje jelo od jesetre i kavijara jesetre koje je za natjecanje osigurao glavni partner natjecanja, METRO Cash & Carry. Čak 24 člana žirija bila su zadužena za ocjenjivanje pripremljenih jela.

Na temelju prezentacije, tehničke vještine, kulinarske sofistikacije, kreativnosti i vizualnog dojma jela zlatnu medalju i titulu najboljeg kuhara u Europi zaslužio je Tamas Szell, predstavnik Mađarske. Srebro je pripalo Norveškoj pod vodstvom Christophera Williama Davidsena, a bronca Švedskoj i njihovom predstavniku Alexanderu Sjögrenu. Ukupno jedanaest europskih zemalja sudjelovat će u finalu Bocuse d'Ora u Lyonu 2017., gdje će odmjeriti snage s pobjednicima Bocuse d' Or Asia i Copa Azteca Latin American.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.