gastro postao
Kremasto čokoladno čudo iz čaše uljepšat će vam baš svaki dan
Uvijek je idealno vrijeme za šalicu vruće domaće kakao čokolade. Ugrijat će vas u hladnim danima, razveseliti u toplima, a toliko je jednostavna da ćete je sigurno pripremati po nekoliko puta. Gusta, kremasta s dodatkom šlaga, receptura je to koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uživajte i prepustite se čokoladi do kraja.
Sastojci:
- 1/3 šalice kakao praha
- 3/4 šalice bijelog šećera
- prstohvat soli
- 1/3 šalice vruće vode
- 3 šalice mlijeka
- žlićica ekstrakta vanilije
- pola šalice šlaga
Priprema:
- Pomiješajte kakao, šećer i sol na tavi i dodajte kipuću vodu.
- Miješajte bez prestanka dok smjesu preselite u posudu u kojoj ćete sve lagano zagrijavati. Kuhajte oko dvije minute i pazite da se ne zapali.
- Umiješajte vruće mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.
- Maknite s vatre, dodajte ekstrakt i podijelite u četiri šalice. Šlag stavite na kraj i uživajte kada se ohladi.