25. svibnja 2016.

Najbrža imitacija baklave na svijetu

Baklava
1/2
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Znamo da je izradu baklave potrebno puno vremena i truda pa smo za vas pronašli brzinsku imitaciju baklave s čokoladom gotovu u tren oka.

Dobra baklava san je svakog slatkoljupca, a ovaj ekstra brzinski recept pomoći će vam da se barem na trenutak približite tom slatkom savršenstvu. Čokolada i maslac ultimativni su par s kojim ne možete pogriješiti. Koristiti možete tamnu čokoladu i pistacije za nešto sofisticiranije ili mliječnu čokoladu i lješnjake za slađe izdanje.

Potrebno vam je:

  • 4 kore za savijače
  • Tabla čokolade
  • Maslac
  • Orašasti plodovi po želji

Postupak:

  1. Svaku koru premažite otopljenim maslacem i posložite jednu na drugu.
  2. U sredinu stavite tablu čokolade, pospite je orašastim plodovima po želji.
  3. Umotajte čokoladu u kore za savijače tako da je pokriva sa svih strana.
  4. Paketić koji ste dobili u potpunosti premažite s još otopljenog maslaca i pospite ostatkom orašastih plodova.
  5. Stavite u pećnicu na 180 do 200 stupnjeva na 15 minuta ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.