gastro postao
Znamo da je izradu baklave potrebno puno vremena i truda pa smo za vas pronašli brzinsku imitaciju baklave s čokoladom gotovu u tren oka.
Dobra baklava san je svakog slatkoljupca, a ovaj ekstra brzinski recept pomoći će vam da se barem na trenutak približite tom slatkom savršenstvu. Čokolada i maslac ultimativni su par s kojim ne možete pogriješiti. Koristiti možete tamnu čokoladu i pistacije za nešto sofisticiranije ili mliječnu čokoladu i lješnjake za slađe izdanje.
Potrebno vam je:
- 4 kore za savijače
- Tabla čokolade
- Maslac
- Orašasti plodovi po želji
Postupak:
- Svaku koru premažite otopljenim maslacem i posložite jednu na drugu.
- U sredinu stavite tablu čokolade, pospite je orašastim plodovima po želji.
- Umotajte čokoladu u kore za savijače tako da je pokriva sa svih strana.
- Paketić koji ste dobili u potpunosti premažite s još otopljenog maslaca i pospite ostatkom orašastih plodova.
- Stavite u pećnicu na 180 do 200 stupnjeva na 15 minuta ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dobar tek!