Recepti 15. svibnja 2016.

Sasvim nova baklava s čokoladom i lješnjacima

Baklava
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte baklavu s malo drugačijim sastojcima i uživajte u slatkom desertu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 534

Potrebno vam je

  • 455 g lješnjak, sirovi
  • 340 g čokolada
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 1.50 žlica mljeveni cimet
  • 2 kom maslac, neslani
  • 2 šalica voda
  • 1.50 šalica med, vrcani
  • 455 g tijesto za baklavu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Pecite lješnjake oko 12 minuta i ohladite. Ogulite im kožicu pa mikserom nasjeckajte.
  2. Čokoladu (gorko-slatku), 2/3 šalice šećera i cimet izmiksajte dok čokolada i lješnjaci ne budu jednake veličine.
  3. Premažite maslacem posudu za pečenje. Poslažite osam kora i premažite ih otopljenim maslacem. Stavite dvije šalice nadjeva na kore. Premažite otopljenim maslacem i stavite još dvije kore. Dodajte još dvije šalice nadjeva. Stavite još dvije kore premazane otopljenim maslacem i dvije šalice nadjeva. Složite na to tri kore i premažite ih maslacem. Narežite baklavu na željene oblike.
  4. Pecite je 25 min, smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 50 min.
  5. Zakuhajte vodu, med i dvije šalice šećera te kuhajte desetak minuta pa prelijte baklavu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gost 14:17 20. Ožujak 2016.

    Samo je jedna baklava i zna se kako se pravi, kako izgleda i koji su sastojci. Ovo mižda je dobro, ali ne može se zvati baklava.