01. kolovoza 2016.

Najjednostavnija povrtna tjestenina na svijetu

tjestenina s povrćem
Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Potrebno vam je samo povrće, tjestenina i dvije posude.

U vatrostalnu posudu ubacite povrće koje imate pri ruci. Neka se tu nađu rajčice, luk, paprika, kapare za dozu slanog, pa čak i chili papričica ako ste ljubitelj ljutog. Odličan dodatak ovom jelu su i tikvice i patlidžani. Zalijte maslinovim uljem i pospite začinima po želji. Ubacite sve u pećnicu na 200 stupnjeva na 15 minuta. Neka povrće ispusti sokove i stvori fini umak. Zalijte umakom od rajčice pa pecite još 20 minuta. Sada je povrće pečeno, a zajedno s umakom tvori fini miks uz koji će se vaša tjestenina idealno slagati. Pomiješajte, pospite svježim listovima bosiljka i navalite na neodoljivu kremastu tjesteninu.

Potrebno vam je:

  • 1 ljubičasti luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 šalica cherry rajčica
  • ½ šalice sušenih rajčica
  • ½ šalice maslina
  • ½ šalice kapara
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.