20. svibnja 2016.

Top 5 najljepših terasa u Rovinju za čisto uživanje

Mediterraneo
1/6
Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona samo što nije počela, a rovinjske terase lagano se pune kako domaćima tako i turistima. Prošetali smo obalom i slatkim ulicama istarskog gradića i odabrali one najposebnije.

Rio bar jedan je od najstarijih i najpoznatijih kafića u Rovinju. Mjesto je to gdje uglavnom zalaze mještani kako bi uživali u jutarnoj kavi uz novine i pogled na gradsku luku. Osim pića, Rio bar u ponudi ima doručak i mali menu na kojem se nalaze specijaliteti sa svježom ribom i istarskim tartufima.

Za one koji vole posegnuti dublje u džep tu je Caffe Bar Adriatic, kafić u sklopu hotela i restorana u samom centru grada. Mali broj soba, naglasak na otvorenoj kuhinji koja nudi moderne francuske specijalitete, prostrana terasa i najveći izbor viskija u Hrvatskoj dovoljan su razlog da se počastite na suvremeno uređenoj terasi s pogledom na more.

Havana je kafić koji zasigurno odudara od ostatka ponude u Rovinju. Privlači zanimljivim interijerom, a sama terasa skriva goste od sunca i odvodi ih u neki drugi svijet uz zvukove opuštajuće kubanske glazbe. Havana je ujedno i noćni bar gdje se mogu popiti odlični kokteli.

Terasa na stijenama uređena u shabby chic stilu Mediterraneo bara pravi je doživljaj. Ispijati prvu jutarnju kavu uz zvukove valova i pogled na more moglo bi se ubrojiti u one neprocjenjive životne užitke. Osim kave i klasične ponude pića, tamo možete popiti i svježe cijeđene sokove.

Nije do terase, ali je zbilja najljepše. Mala Gelateria Italia smjestila se na početku jedne od uskih rovinjskih uličica, a vodi je simpatični Talijan koji ne govori hrvatski. Starinski uređeni lokal i skromna terasa možda ne odaju dojam luksuza, no vaše će vam nepce zasigurno biti zahvalno. U ponudi je velik broj okusa pravog talijanskog sladoleda sa i bez mlijeka, a izabrati možete i veličine koje se kreću od 9 kuna za piccolo do 27 kuna za maxi porciju sladoleda.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.