gastro postao
Vrlo je lako moguće da dva puta pečeni krumpiri s kremastim punjenjem postanu vaš najdraži prilog!
Jednom ih ispecite kako ne bi ostali sirovi, a drugi put iz čistog užitka. Ove punjene krumpire može čak i smrznuti i peći po potrebi, toliko su dobri. Punjenje prilagodite vlastitom ukusu dodajući začine po želji. Ubacite ostatke mesa ili pripremite vegetarijasnku varijantu, možete sve što poželite.
Potrebno vam je:
- 8 krumpira
- Ulje
- 2 žlice maslaca
- Panceta
- 1 kiselo vrhnje
- Sir
- ½ šalice mlijeka
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Krumpir operite i premažite uljem.
- Pecite ga 1 sat dok ne bude gotovo dovoljno mekan.
- Dvije žlice maslaca pomiješajte s nasjeckanom pancetom i kiselim vrhnjem.
- Kada je krumpir gotov, izvadite ga iz pećnice, prerežite na pola, pa te polovice lagano izdubite.
- Dodajte ih u mješavinu maslaca, kiselog vrhnja i pancete.
- Toj istoj mješavini dodajte mlijeko, sol i papar.
- Dobro pomiješajte.
- Napunite izdubljene polovice krumpira mješavinom i pospite ribanim sirom.
- Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!