02. srpnja 2016.

Punjeni krumpiri: Recept za specijalitet u kojeg ćete se trenutno zaljubiti

punjeni krumpiri
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo je lako moguće da dva puta pečeni krumpiri s kremastim punjenjem postanu vaš najdraži prilog!

Jednom ih ispecite kako ne bi ostali sirovi, a drugi put iz čistog užitka. Ove punjene krumpire može čak i smrznuti i peći po potrebi, toliko su dobri. Punjenje prilagodite vlastitom ukusu dodajući začine po želji. Ubacite ostatke mesa ili pripremite vegetarijasnku varijantu, možete sve što poželite.

Potrebno vam je:

  • 8 krumpira
  • Ulje
  • 2 žlice maslaca
  • Panceta
  • 1 kiselo vrhnje
  • Sir
  • ½ šalice mlijeka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir operite i premažite uljem.
  3. Pecite ga 1 sat dok ne bude gotovo dovoljno mekan.
  4. Dvije žlice maslaca pomiješajte s nasjeckanom pancetom i kiselim vrhnjem.
  5. Kada je krumpir gotov, izvadite ga iz pećnice, prerežite na pola, pa te polovice lagano izdubite.
  6. Dodajte ih u mješavinu maslaca, kiselog vrhnja i pancete.
  7. Toj istoj mješavini dodajte mlijeko, sol i papar.
  8. Dobro pomiješajte.
  9. Napunite izdubljene polovice krumpira mješavinom i pospite ribanim sirom.
  10. Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.