27. siječnja 2016.

Najveća vinska fešta u vinariji Kutjevo d.d.

Kutjevo
gastro postao gastro.24sata.hr
Proslava Vincelova najveća je tradicionalna pučka svetkovina loze i vina Slavonije i Kutjeva, vezano za zaštitnika loze Sv. Vinka, koja se kalendarski slavi u siječnju svake godine.

Uz prvo rezanje trsa i zalijevanje vinom, blagoslov vinograda, ali i neizostavan zabavan i gastronomski program, Kutjevo d.d. je i ove godine obilježilo početak vinogradarske godine i tradicionalno Vincelovo, u povodu blagdana Sv. Vinka. Više od tisuću gostiju i njihovi domaćini komentirali su kako su prošlogodišnje smjerne molitve Sv. Vinku pomogle da se dobije vrhunsko vino u kojem se uživalo tijekom cijele proslave.

Svaki gost je prilikom dolaska na jedan od najljepših vinogradarskih položaja Vinkomir na kojem se fešta i održavala dobio etui i čašu, kako bi mu ruke bile slobodne za roštilj uz vinogradarsku vatru. Druženje uz pečene kobasice, šarane na rašljama i nagrađivano vino iz berbe 2015. su dodatno uveseljavali poznati tamburaški sastavi Bisernica i Dyaco. Kutjevo d.d. je kao domaćin u dobroj organizaciji nakon tradicionalnog druženja uz vinogradarsku vatru, otvorio vrata VIP šatora u kojem je više od tisuću gostiju; poslovnih partnera, veleposlanika Rusije, Kine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imalo priliku slaviti Vincelovo uz slavonske gastronomske delicije, bogatu paletu vina iz Kutjevačkog podruma i razigrane tamburaške pjesme.

Kutjevo | Author: Promo foto: Promo

Kutjevački podrum je najstarija hrvatska vinarija čija tradicija seže 8 stoljeća u povijest. Kutjevo se ponosi svojom Graševinom koja predstavlja 80% ukupne proizvodnje Kutjevačkog podruma i najpoznatija je tržišna marka u Hrvatskoj. No, osim toga njegujući tradiciju vinarija ima najveću i najstariju vinsku arhivu, a dići se i sa svojim ledenim vinima koji predstavljaju najjači izražaj prirode koji grožđe predaje vinu. U svijetu je malo vinogorja u kojima uspijevaju ovakva velika vina što potvrđuje i osvojena medalja Šampiona u kategoriji prirodno desertnih vina na 1. Nacionalnom ocjenjivanju –Vina Croatia- u Zagrebu 2015. za Traminac ledeno vino 2011.

Osvojio je osim toga i Regionalno zlato, najprestižniju medalju na ovogodišnjem Decanteru te srebrenu medalju na Concours Mondialu u Bruxellesu. Na domaćoj vinskoj sceni je također briljirao i može se pohvaliti velikom zlatnom medaljom na izložbi vina kontinentalne Hrvatske, Sv. Ivan Zelina 2015., uz to je i najbolje ocijenjeno vino drugih sorti na ovogodišnjem Festivalu graševine te Šampion Bonavite 2015. Kutjevo d.d. su jedan od simbola hrvatske kontinentalne vinske kulture i vinski znalci ih prepoznaju kao sinonim kvalitete i pouzdanosti, a potvrdile su to i brojne medalje i priznanja sa sajmova i izložbi u zemlji i svijetu. 

Unatoč zimi, brojna oplemenjena i ozarena lica napustila su ovogodišnje Vincelovo s lijepim uspomenama do iduće godine. Ponovit će se!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.