Native sadržaj 24. prosinca 2025.

Cimet roll torta ukusna je varijacija obožavanog klasika koja će oduševiti svako nepce

foto: Iva Ivčić i njezina Cimet roll torta, foto: Pixsell/Davor Puklavec
Iva Ivčić istaknula se kao iskrena, zabavna i neodoljivo slatka gastro energija na svom TikTok profilu, poznata po domaćim pizzama, proteinskim desertima i fazama u kojima vladaju cimet rolice, a ove je godine zasluženo postala finalistkinja Gastro zvijezde u kategoriji Slastice.

Postoji nešto posebno u ljudima koji se usude krenuti - baš onda kada sve 'klikne'. Upravo je takva Iva Ivčić, mlada ekonomistica koja je tiho ušla u digitalni svijet, ali s jasnom željom: izraziti sebe, kuhati za druge i podijeliti male trenutke sreće u obliku tijesta, čokolade i sladoleda. Iako je tek prije nekoliko mjeseci objavila svoj prvi 'pravi' video, njezina je autentičnost brzo pronašla publiku.

Na TikToku, gdje ju prati sve veći broj ljubitelja kuhanja, Iva dijeli atmosferu doma u kojem se stalno nešto mijesi, peče, testira i dijeli - od proteinskog lava cakea koji je bio njezin rani hit, do današnje faze dizanih tijesta, slatkih rolica i božićnih kolačića.

Odrasla u obitelji koja obožava kuhati, Iva je prirodno naslijedila tu strast i pretočila je u sadržaj koji je topao, vedar i zarazan. U svakoj njezinoj objavi osjeti se mladenački entuzijazam, kreativnost i ljubav prema eksperimentiranju - od domaće napoletane do 'izmišljenih' jela nastalih od onoga što se u tom trenu nađe u frižideru. Iako skromno tvrdi da nema gastro karijeru, njezino mjesto u finalu Gastro zvijezde govori suprotno: Iva je jedna od najzabavnijih i najautentičnijih mladih kreativki na sceni, a njezin slatki odabir za ovaj projekt - cimet roll torta - savršeno odražava sve što jest.

I ti je možeš pripremiti već ovih blagdana (ili bilo kojeg drugog dana), a za Ivu i njezin TikTok profil ivai25 možeš glasati ovdje.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Cimet roll torta

Sastojci

Tijesto

Nadjev od jabuka

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Krema

  • 100 g sirnog namaza
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Karamel diskovi

  • 100 g šećera
  • Malo vode
  • Par kapi limuna

Zagreb: Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Cimetni nadjev za premaz tijesta

Smjesa za kalup

  • 60 g omekšanog maslaca
  • 90 g smeđeg šećera
  • 1/2 žlice meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1–2 žlice Dolcela mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice soli
  • 35 ml vrhnja za kuhanje

Zagreb: Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Priprema

1. Pomiješaj Dolcela muffins cimet s jajem, 40 g maslaca i 130 ml vode. Tijesto stavi dizati 30 minuta u pećnicu zagrijanu na 50 °C.

2. Jabuke oguli, nareži na kockice i pirjaj sa šećerom, cimetom i malo vode. Nakon nekoliko minuta dodaj Dolcela gussnel razmućen u vodi. Kuhaj još 1–2 minute dok se smjesa ne zgusne pa ostavi da se hladi.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

3. Izmiksaj sirni namaz, vrhnje za šlag, Dolcela vanilin šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Spremi u hladnjak.

4. Otopi šećer s malo vode i limuna. Vrući karamel tanko izlij na papir za pečenje i ostavi da se potpuno ohladi.

5. Otopi maslac, dodaj cimet i šećer te promiješaj.

6. Dignuto tijesto razvaljaj, premaži cimetnim nadjevom, nareži na malo deblje trakice i sve trakice urolaj u jednu veliku cimet rolu.

7. Premaži kalup smjesom od maslaca, smeđeg šećera, meda, vanilije, Dolcela cimeta u prahu, soli i vrhnja za kuhanje. Stavi veliku rolu u kalup i ostavi da se diže još 20–30 minuta.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

8. Pećnicu zagrij na 180 °C. Peci tortu 30 minuta - prvih 15 minuta otkriveno, zatim još 15 minuta pokriveno folijom.

9. Tortu ohladi, preokreni na pladanj i ukrasi pripremljenom kremom, nadjevom od jabuka i komadićima razlomljene karamele.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:32 24. Prosinac 2025.

    izvrsno