Native sadržaj 16. prosinca 2025.

"Frendice su me nagovorile da počnem objavljivati gastro sadržaj!" Iva Horvat je magistra informatike kojoj je kuhanje prava strast

foto: Iva Horvat
gastro postao gastro.24sata.hr
Od prvih modnih objava do omiljenih cimet rolica i focaccije, njezin je profil postupno postao autentičan prostor gastronomije, eksperimentiranja i estetskog užitka. Najviše je raduju trenuci u kojima pomiče vlastite granice, a posebno se veseli novim iskustvima i prilikama koje donosi snimanje za Gastro zvijezdu.

Iva Horvat, magistra informatike i nastavnica računalnih predmeta, sasvim je neočekivano zakoračila u svijet društvenih mreža gdje se, umjesto jedinica, nula i pronašla u kreativnijoj i toplijoj priči. Dolazi iz svijeta tehnologije, ali njezini online sadržaji  na blogu beaditon vode je u potpuno drugi prostor, onaj u kojem se spajaju ljubav prema hrani, estetici i inspiraciji. Danas gradi prepoznatljiv stil koji njezinu publiku privlači autentičnošću i iskrenim uživanjem u svemu što stvara.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Kada ste i zašto pokrenuli svoj Instagram profil?

Još na fakultetu sam otvorila svoj Instagram profil @beaditon gdje sam na početku dijelila modne kombinacije i nakit koji sam izrađivala i on mi je bio "bijeg u kreativu" jer sam u pravilu bila okružena računalima, programima i dečkima s kojima sam studirala i koje ništa od toga nije zanimalo. Srećom tu su bile i frendice koje su me nagovorile i potaknule da krenem!

 | Author: Iva Horvat foto: Iva Horvat

Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Znam da sam krenula s objavom hrane putem priča jer sam još uvijek u to vrijeme sebe smatrala modnom blogericom i to mi se nikako nije uklapalo na feed, a prvo što sam objavila je bio naan poslužen s chilli grahom i dinstanim šljivama. 

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

Mislim da moji pratitelji najviše vole razne varijacije cimet rolica i focacciu, moju veliku ljubav.

 | Author: Iva Horvat foto: Iva Horvat

Što kuhate sebi za gušt?

Ono što stvarno obožavam su tjestenine s raznim umacima tako da je upravo to na stolu kad želim nešto sebi za gušt.

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?

Obožavam eksperimentirati i uvijek napravim nešto malo drugačije od prethodnog puta i jednostavno si ne mogu pomoći da slijedim iste upute. Trenutno najčešće spremam jela za svog najvećeg kritičara, kćer koja će uskoro navršiti dvije godine, pa tu imamo griz, palentu, jaja, povrće i meso na sto načina, juhice.... Znate već, sve ono jaaaaako zanimljivo... 

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Uvijek i zauvijek - brašno!

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Za mene to bi bio domaći kruh.

Najdraži trenutak u gastro karijeri? 

Moja prva radionica cimet rolica koju sam napravila početkom studenog i mislim da je bila jako uspješna i sudjelovanje na jednom slatkom festivalu na kojem sam besplatno podijelila preko sto cimet rolica koje sam sve sama zamijesila i napravila.

Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?

Pomicanju vlastitih granica, izlasku iz zone komfora, novim iskustvima, ljudima i prilikama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.