Native sadržaj 18. prosinca 2024.

Jedini recept za gulaš koji će ti trebati

foto: 2pizze

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kad temperature padnu, nema ništa bolje od lonca punog bogatog gulaša koji nas grije i vraća sjećanja na najdraže zimske dane.

Zima je vrijeme kad tanjuri s mirisnim jelima na žlicu vladaju našim kuhinjama, a jedno od neizostavnih zimskih klasika svakako je gulaš. Iako na prvu može djelovati kao recept za majstore s puno kulinarskog iskustva, istina je da savršeni gulaš možeš pripremiti i ti i to uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka i jedan trik iz rukava - Fant mješavini za gulaš i paprikaš.

Miris gulaša koji se širi iz kuhinje dok se polako kuha podsjeća nas na topla obiteljska okupljanja, duge večeri uz smijeh i društvene igre te na to koliko je dobra hrana često glavni sastojak lijepih uspomena. A uz ovaj jednostavan recept i ti možeš napraviti gulaš prepun tih poznatih, tradicionalnih okusa!

Kako jednostavno pripremiti gulaš uz pomoć Fant mješavine za gulaš i paprikaš pokazat će ti cure koje stoje iza omiljenog profila 2pizze, Kristina Štriga i Ana Kovač, a sve detalje pronađi u nastavku. 

Sastojci: 

  • 500 g junetine (lopatica ili but)
  • 1 vrećica Fant mješavine za gulaš i paprikaš 
  • 2 žlice ulja 
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 100 ml crnog vina 
  • 1 mrkva 
  • 3 krumpira 
  • Voda za podlijevanje gulaša

Priprema:

  1. Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Mrkvu i krumpir ogulite i narežite na kockice. 
  2. U loncu zagrijte ulje, pa dodajte meso. Ostavite da se zaprži sa svih strana pa dodajte koncentrat rajčice i podlijte vinom. Kuhajte 3 minute da alkohol ishlapi, pa nastavit kuhati uz povremeno podlijevanje vodom i miješanje mesa. 
  3. Nakon 50 minuta dodajte mrkvu i krumpir te kuhajte još 30 minuta. Gulaš vam ne smije biti suh, ali niti imati previše tekućine. 
  4. Ulijte 700 ml vode i dodajte Fant mješavinu te kuhajte još 10 minuta. Poslužite uz sjeckani peršin.

U slast!

 | Author: 2pizze foto: 2pizze

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.