Zima je vrijeme kad tanjuri s mirisnim jelima na žlicu vladaju našim kuhinjama, a jedno od neizostavnih zimskih klasika svakako je gulaš. Iako na prvu može djelovati kao recept za majstore s puno kulinarskog iskustva, istina je da savršeni gulaš možeš pripremiti i ti i to uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka i jedan trik iz rukava - Fant mješavini za gulaš i paprikaš.
Miris gulaša koji se širi iz kuhinje dok se polako kuha podsjeća nas na topla obiteljska okupljanja, duge večeri uz smijeh i društvene igre te na to koliko je dobra hrana često glavni sastojak lijepih uspomena. A uz ovaj jednostavan recept i ti možeš napraviti gulaš prepun tih poznatih, tradicionalnih okusa!
Kako jednostavno pripremiti gulaš uz pomoć Fant mješavine za gulaš i paprikaš pokazat će ti cure koje stoje iza omiljenog profila 2pizze, Kristina Štriga i Ana Kovač, a sve detalje pronađi u nastavku.
Sastojci:
- 500 g junetine (lopatica ili but)
- 1 vrećica Fant mješavine za gulaš i paprikaš
- 2 žlice ulja
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 100 ml crnog vina
- 1 mrkva
- 3 krumpira
- Voda za podlijevanje gulaša
Priprema:
- Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Mrkvu i krumpir ogulite i narežite na kockice.
- U loncu zagrijte ulje, pa dodajte meso. Ostavite da se zaprži sa svih strana pa dodajte koncentrat rajčice i podlijte vinom. Kuhajte 3 minute da alkohol ishlapi, pa nastavit kuhati uz povremeno podlijevanje vodom i miješanje mesa.
- Nakon 50 minuta dodajte mrkvu i krumpir te kuhajte još 30 minuta. Gulaš vam ne smije biti suh, ali niti imati previše tekućine.
- Ulijte 700 ml vode i dodajte Fant mješavinu te kuhajte još 10 minuta. Poslužite uz sjeckani peršin.
U slast!