Kristinin slastičarski put započeo je sasvim nenametljivo, kao hobi kojim je uveseljavala obitelj i prijatelje, no uskoro se pretvorio u nešto puno veće. Otvaranje profila kocka__secera bio je logičan korak, spoj ljubavi prema slasticama i strasti prema fotografiji i videu. Prvi ozbiljniji uspjeh došao je gotovo slučajno, a baš taj trenutak pogurao ju je prema hrabrijem koraku - prijavi na natjecanje Gastro Zvijezda 2025, gdje se natječe u kategoriji 'Slastice'.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Predstavite se u par rečenica - tko ste, otkud ste, čime se bavite...
Moje ime je Kristina Perić. Živim u Rakovom Potoku, malom mjestu u okolici Zagreba. Diplomirana sam magistra kemije na zagrebačkom PMF-u i trenutno radim kao analitičar u zagrebačkoj Tevi, odnosno Plivi. Uz sve obaveze, planove i užurbanost koju svakodnevica nosi, neki poseban mir, opuštenost i zadovoljstvo, već dugo vremena pronalazim u izradi slastica. Iako to radim samo u slobodno vrijeme i ne bavim se profesionalno slastičarstvom, ljubav prema izradi torti i ponos koji se u meni probudi svaki put kada netko pohvali moje deserte, te veliki poticaj moje obitelji i prijatelja, potaknuli su me na otvaranje 'slatkog' Instagram i TikTok profila. Budući da jako uživam i u videu i fotografiji, nekako sam se nedavno odlučila početi objavljivati sve ono što inače vide samo moji najbliži, te vidjeti što će vrijeme donijeti.
Kada ste i zašto pokrenuli svoj TT/IGprofil/food blog? Možete li se sjetiti prvog jela koje ste objavili?
Najprije sam otvorila TikTok, više iz šale, i tamo sam na početku objavljivala kratke videe torti koje sam radila za sve rođendane i prigode na koje sam bila pozvana. Onda sam s vremenom odlučila u sve to uložiti još više truda i vremena pa sam počela snimati i objavljivati recepte svega što radim. Prvi desert koji mi je donio stvarno neočekivano veliki broj pregleda na TikToku bio je Tart od borovnice. I dan danas mi nije jasno kako se to dogodilo, ali znam da mi je ta objava dala mali vjetar u leđa i da je moja želja postala još veća. I dalje je to desert s najviše pregleda na mom profilu, a nadam se da će biti još takvih.
Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?
Iako volim kuhati i slano, svakodnevno to ne stižem, ali zato svakog tjedna barem 2 ili 3 puta radim nešto slatko. Kada radim po svom guštu, onda to najčešće bude neka vrsta cheesecakea, oni mi nikad ne dosade. A što se tiče eksperimenata, u zadnje vrijeme se tjeram isprobavati i recepte koji se meni nužno ne jedu ili ne sviđaju, i moram priznati da mi se na kraju zapravo malo koji ne svidi.
Bez kojeg sastojka u kuhinji ne možete?
Iako izrada kolača stvarno zahtijeva velik broj sastojaka i puno puta me od izrade nekog recepta odbije baš to što u tom trenutku nemam neki od sastojaka pri ruci, nikad u kući nisam bez maslaca, šećera i jaja, pa se onda uvijek nađe neki recept koji mogu bilo kada napraviti.
Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?
Za recept koji svatko mora znati napraviti, kada je riječ o slasticama, bih rekla da su to palačinke. I to one klasične, domaće, starinske, koje su savršene takve kakve jesu, bez puno dodataka.
Najdraži trenutak u gastro karijeri?
Iako još nemam veliku gastro karijeru, moram priznati da me u izradi slastica najviše veseli onaj trenutak kada poslužim kolač ili donesem tortu u goste i vidim tu sreću u očima osobe koja ju dobije. Također, jako me obradovao upravo Vaš poziv, koji nimalo nisam očekivala, ali sam mu se stvarno jako obradovala.
Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?
Što se tiče snimanja za Gastro zvijezdu, iako sam svjesna da ću stajati uz bok s puno iskusnijima i popularnijima od sebe, veselim se novim poznanstvima i prije svega šansi da, iako imam još puno za učiti, pokažem ono što znam.