Native sadržaj Gastro zvijezda 2025. 16. prosinca 2025.

Kada majčinstvo postane inspiracija: kako je nastao Ninin mali gastro kutak

foto: Josip Regovic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U srcu joj posebno ostaje serijal hercegovačkih jela sniman s mamom, koji joj je donio emocionalne poruke ljudi koji su „ponovno pripremili jela svojih mama i baka“. Iako je introvert, priznaje da ju je zajednica osnažila, pa snimanje za Gastro zvijezdu dočekuje kao „velik, ali predivan korak“.

Katarina Bašić, poznatija kao nina_cooklover,  je na društvene mreže zakoračila nakon rođenja drugog djeteta, kada je baby finger food postao dio njezine svakodnevice i poticaj da recepte počne dijeliti. Ono što je krenulo kao bilježenje jednostavnih ideja za najmlađe brzo je preraslo u toplu zajednicu koja ju je ohrabrila da istražuje, kombinira i razvija vlastiti stil. Popričali smo s njom prije ulaska u GastroZvijezdu.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil?

Mama sam dvoje mališana, a upravo je dolazak mog drugog djeteta potaknuo otvaranje mog Tiktok profila, naime prije nešto više od godinu dana krenuli smo sa baby finger food-om, i inspiraciju sam uglavnom pronalazila na stranim blogovima i tad mi se rodila ideja da krenem snimati i objavljivati videe sa baby finger food-om na TikToku na hrvatskom jeziku. Kako je zajednica rasla, tako sam se i sama ohrabrila isprobavati nove recepte i kombinacije. 

 | Author: Katarina Bašić foto: Katarina Bašić

Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Prvo jelo koje sam objavila je bilo upravo nekakav baby finger food sa piletinom, blitvom,krumpirom. 

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

S obzirom da većinom radim serijale od neke namirnice, mislim da je tikvica pokupila sve obožavatelje, tako da slobodno mogu reći da moji pratitelji obožavaju sve moje izvedenice sa tikvicama. 

 | Author: Katarina Bašić foto: Katarina Bašić

Što kuhate sebi za gušt?

Sebi za gušt pravim svoju sourdough pizzu.

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Maslinovo ulje, to mi je baza za sve i gotovo da nema jela u kojem ga ne koristim.

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Jedan recept koji svatko mora znati je pileća juha. Jednostavno, toplo i uvijek dobrodošlo jelo.

 | Author: Katarina Bašić foto: Katarina Bašić

Najdraži trenutak u gastro karijeri? 

Posebno mi je u srcu ostao serijal hercegovačkih jela koji sam snimala sa svojom mamom. Taj projekt donio mi je toliko dirljivih poruka i komentara da mi je još jednom potvrdio zašto volim sve ovo što radim - ljudi su se vraćali svojim uspomenama, pričali kako su zahvaljujući videima ponovno pripremili jela svojih mama i baka. To mi je jedno od najljepših iskustava do sada.

Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?

Iako sam veliki introvert, ova mala online zajednica dala mi je hrabrost da izađem iz svoje zone komfora i upustim se u nešto potpuno novo. Ovaj korak za mene je velik, ali i predivan i jedva čekam snimanje za Gastro zvijezdu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.