Native sadržaj Gastro zvijezda 2025. 18. prosinca 2025.

Kako Klaskalica spaja okus, vizualnu čaroliju i društvene mreže

Foto: Ana Kutija
gastro postao gastro.24sata.hr
Viktoria Družijanić, poznata kao Klaskalica, svoje kulinarske strasti pretvara u vizualne priče na društvenim mrežama. Njezini pratitelji uživaju u ritmu, energiji i kreativnosti njezinih videa, dok ona samu sebe ispunjava istraživanjem okusa i sezonskih jela. Sudjelovanje u Gastro zvijezdi doživljava kao izazov i priliku za osobni rast izvan zone komfora.

Viktoria Družijanić, na mrežama poznata kao Klaskalica, danas živi i studira u Stockholmu, a porijeklom je s juga Hrvatske, što možda objašnjava zašto joj je hrana oduvijek bila više od obične potrebe. U njezinom je životu gastronomija mali ritual i prostor kreativnog izražavanja. Na društvenim mrežama stvara vizualne kulinarske priče u kojima spaja kuhanje, estetiku i brzu montažu, pretvarajući ih u digitalnu radionicu okusa i ideja.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

 | Author:

Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil? Možete li se sjetiti prvog jela koje ste objavili?
Svoj sam profil pokrenula davno, bez ikakve ambicije da postanem influencer. Sve se nekako razvilo spontano, prirodno, kao da se sadržaj sam počeo slagati. Mislim da je prvo jelo koje sam objavila bio skromni, ali meni jako drag sataraš, snimljen u doba korone kada sam dane provodila u vrtu u svom selu. Taj video danas mi djeluje gotovo sentimentalno, kao početak jedne neočekivane kulinarske avanture.

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?
To ćete morati pitati njih. Teško mi je izdvojiti konkretno jelo jer imam dojam da moji pratitelji najviše vole ritam, energiju i kreativnost videa. Često mi pišu da im nije ni važno što kuham, nego da uživaju u tranzicijama, atmosferi i montaži. Hrana je, čini se, samo izgovor da zajedno uđemo u taj mali svijet vizualnog užitka.

Što kuhate sebi za gušt?
To mi, iskreno, ovisi o godišnjem dobu. Zimi se okrećem toplim, dubokim okusima, juhama i čorbama koje imaju utješni almost-hug vibe. Ljeti nastojim izbjeći štednjak koliko god mogu i pripremam salate ili jela koja slave sezonsko povrće. Volim kada tanjur odražava godišnje doba.

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji? Volite li eksperimentirati?
U svakodnevici naginjem jednostavnim, brzim jelima i filozofiji što manje posuđa, to bolje. Idealno da ne isprljam više od dvije tave i dvije zdjele. Eksperimentiram kad sam sita i opuštena, tada se volim igrati okusima. Često inspiraciju dobijem kad jedem vani ili od ljudi oko sebe; kad me neko jelo oduševi, pokušam ga replicirati kod kuće, ali uvijek dodam svoj twist. Nekad uspije, nekad je samo zabavni neuspjeh.

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?
Teško mi je izdvojiti samo jedan sastojak kao apsolutno neizostavan. Najviše volim razmišljati o kuhinji kao o prostoru u kojem ništa nije obavezno, a sve je mogućnost. Svaki sastojak ima svoj trenutak kada može zasjati. Ako baš moram izdvojiti nešto, onda bi to bila dobra doza znatiželje. Ona me najčešće vodi do ukusnih rezultata. Sve ostalo je zamjenjivo.

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?
Ne vjerujem da postoji recept koji svatko mora znati. Ne vjerujem da postoji recept koji svatko mora znati. Kad hrana nije obaveza, onda je prostor slobode i istraživanja. Ako bih ipak nešto izdvojila, to bi bio jednostavan recept koji vas nauči bazičnim tehnikama: kako razumjeti toplinu, teksturu i okus. To može biti najobičnije jelo, od pečenog povrća do jaja na oko. Bitno je samo da vas nauči osnovama koje kasnije otvaraju vrata svemu ostalom.

Najdraži trenutak u gastro karijeri?
Ne vidim sebe kao gastro majstoricu, ali najdraži trenuci uvijek su vezani uz ljude. Najviše me veseli kada nahranim prijatelje i bliske osobe. Kuhanje nikad nije problem, ali čišćenje nakon kuhanja… to izbjegavam vještije od ijedne kulinarske tehnike. Srećom, uvijek sam okružena ljudima koji rado preuzmu taj dio.

Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?
Veselim se izazovu. Nisam osoba koja prirodno gravitira kamerama, ali upravo zato ovaj korak ima posebnu vrijednost. To je prilika da izađem iz zone komfora, naučim nešto o sebi i možda otkrijem da mogu uživati i u trenucima koji su mi isprva pomalo zastrašujući. Najviše se veselim osobnom rastu koji takvo iskustvo donosi.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.