Native sadržaj 16. prosinca 2025.

Mirjana Andrić: Pulska kreativka koja svoju kulinarsku priču gradi na društvenim mrežama

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Pulska ljubiteljica kuhanja godinu provodi u istraživanju okusa i stvaranju jednostavnih, kreativnih jela. Sudjelovanje u Gastro zvijezdi za nju je prilika za novi iskorak, susrete s inspirativnim ljudima i širenje kulinarskih vidika.

Mirjana Andrić, 24-godišnjakinja iz Pule, ljeti vodi posao iznajmljivanja sportsko rekreativne opreme sa svojim partnerom, no njezina je glavna strast kuhanje i stvaranje gastronomskog sadržaja na svom profilu jedem.fino. Tijekom toplijih mjeseci balansira između sezonskog posla i društvenih mreža, a ostatak godine posvećuje razvoju recepata, istraživanju okusa i kreativnom radu. Najviše je ispunjava upravo taj mirniji, kulinarski dio godine koji joj omogućuje da napreduje, gradi svoju zajednicu i u potpunosti se izrazi kroz gastronomiju.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

 | Author:

Kada ste i zašto pokrenuli svoj TikTok profil ?

Svoj food profil @jedem.fino pokrenula sam u jesen 2024. godine jer kuham jako često i zapitala sam se zašto jednostavno ne upaliti kameru i vidjeti kamo će me to odvesti. Tako je nastala želja da svoje kulinarske avanture zabilježim i podijelim s drugima.
Danas taj profil nije samo mjesto za hranu koju volim, nego prostor gdje gradim zajednicu i svoju priču na internetu.


 | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Prvo jelo koje sam objavila bili su banana muffini na TikToku. Jedan jako jednostavan i brz recept s kojim sam odlučila probiti led.

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

Moja publika većinom voli jednostavne i brze recepte, bez previše nakuhavanja i komplikacija, ali također i potpuno tradicionalna jela poput punjenih paprika. Volim taj kontrast jer pokazuje koliko različito ljudi mogu uživati u hrani.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Što kuhate sebi za gušt?

Sebi za gušt uvijek volim skuhati dobro varivo. Recimo varivo od mahuna s mesom. Jela na žlicu su nešto što bih mogla jesti svaki dan u tjednu.

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?

Najčešće pripremam piletinu u kombinaciji s nekim prilogom, bilo to povrće ili tjestenina. To mi je najčešće najbrža varijanta, a opet s druge strane fino i zasitno. Nisam fan eksperimentiranja, više se volim posvetiti receptima za koje znam da će uspjeti i biti
ukusni jer znam da onda mogu stopostotno stajati iza njih kad ih podijelim s bližnjima ili publikom.

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Ne mogu bez ulja. Ulje mi je najčešće baza za sve i gotovo ništa ne spremam bez njega.

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Neka to bude domaća povrtna juha. Ultra jednostavan i budget-friendly recept koji svatko može napraviti, a dobije se tako zdrav i lagan obrok ili predjelo.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Najdraži trenutak u gastro karijeri? 

Nemam konkretno trenutak koji mi je najdraži, ali ono što uvijek mogu izdvojiti kao najdraže jest kad mi se publika javi da je isprobala neki recept, da im se isti svidio, da je uveselio njih i njihove bližnje koji su ga probali. To su trenutci koji mi definitivno uvijek iznova uljepšaju dan.

Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?

Najviše se veselim svemu što dolazi s tim iskustvom, novim receptima, učenju, druženju s drugim zaljubljenicima u hranu i prilici da svoju strast podijelim s još većom publikom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.