Native sadržaj 20. listopada 2024.

PIZZA ROMANA Hrskava pizza za one koji vole domaće

Kruh i pecivo
30 MIN
2 MIN
3
JEDNOSTAVNO
foto: missMIND

Powered by:

U novom izdanju gastro duela svoje su znanje pripreme najfinije pizze pokazali Mile i Vedran. Mile je društvo oduševio pizzom u romana stilu koju je spojio s finim pršutom i aromatičnom rikulom.

Omiljeni gastro bloger Mile Butorac, poznat kao Hungry Mile, zamijesio je pizzu u romana stilu za koju je karakteristično  neodoljivo hrskavo tijesto. Uz tako hrskavo i fino domaće tijesto odlično se slažu pršut, rikula i cherry rajčice, a završni touch Mile je napravio parmezanom. Ništa se s pizzom ne slaže bolje od dobrog društva, filma i Staropramen piva, a da im je pizza romana favorit odlučili su i Milini prijatelji. 

Pizzu možeš peći u pećnici, no još će biti ukusnija ako ju pripremiš u Staropramen pizza peći by Everdure Kiln u kojoj će biti gotova za manje od dvije minute. Kako je Mile pripremio pizzu romanu pomoću ove moćne pećnice pogledaj u nastavku, a ako ju želiš i ti osvojiti, svakako se prijavi ovdje

Ne gasi ekran dok kuham

Pizza romana s pršutom
30 MIN
pripreme
2 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Tijesto
Sastojci
  • Brašno tip 00 500 g
  • Voda 325 ml
  • Sol 10 g
  • Suhi kvasac 3 g
  • Maslinovo ulje 1 žlica
Postupak
  1. U zdjeli aktiviraj kvasac u malo mlake vode (oko 5 - 10 minuta).


  2. Dodaj brašno, sol, maslinovo ulje i ostatak vode te umijesi tijesto dok ne postane glatko i elastično.

    


  3. Ostaviti tijesto da se diže oko 1 - 2 sata, dok ne udvostruči volumen.


  4. Razvaljaj tijesto tanko na pobrašnjenoj površini i prebaci ga na tepsiju ili kamen za pizzu.


Nadjev
Sastojci
  • Pelati iz konzerve 200 g
  • Koncentrat rajčice 2 žlica
  • Mozzarella 150 g
  • Pršut 100 g
  • Rikula 50 g
  • Parmezan 3 žlica
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Origano 1 žličica
  • Papar 1 žličica
Postupak
  1. Zagrij peć za pizzu ili pećnicu na najvišu temperaturu (oko 250°C).


  2. Premaži tijesto s rajčicom i lagano posoli. Dodaj origano i rasporedi mozzarellu po tijestu.



  3. Peci pizzu 8 - 10 minuta, dok rubovi ne postanu hrskavi, a sir se otopi. U peći za pizzu peci 1 do 2 minute.

    


  4. Kada se pizza izvadi iz pećnice, ravnomjerno rasporedi tanke kriške pršuta preko pizze.



  5. Dodaj rukolu i tanke kriške parmezana.


  6. Pizzu prelij s malo maslinovog ulja za dodatnu aromu, natoči čašu hladnog Staropramen piva i uživaj!



Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.