U novom izdanju gastro duela svoje su znanje pripreme najfinije pizze pokazali Mile i Vedran. Mile je društvo oduševio pizzom u romana stilu koju je spojio s finim pršutom i aromatičnom rikulom.
Omiljeni gastro bloger Mile Butorac, poznat kao Hungry Mile, zamijesio je pizzu u romana stilu za koju je karakteristično neodoljivo hrskavo tijesto. Uz tako hrskavo i fino domaće tijesto odlično se slažu pršut, rikula i cherry rajčice, a završni touch Mile je napravio parmezanom. Ništa se s pizzom ne slaže bolje od dobrog društva, filma i Staropramen piva, a da im je pizza romana favorit odlučili su i Milini prijatelji.
Pizzu možeš peći u pećnici, no još će biti ukusnija ako ju pripremiš u Staropramen pizza peći by Everdure Kiln u kojoj će biti gotova za manje od dvije minute. Kako je Mile pripremio pizzu romanu pomoću ove moćne pećnice pogledaj u nastavku, a ako ju želiš i ti osvojiti, svakako se prijavi ovdje.
Ne gasi ekran dok kuham
Pizza romana s pršutom
30 MIN
pripreme
2 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Tijesto
Sastojci
Brašno tip 00
500
g
Voda
325
ml
Sol
10
g
Suhi kvasac
3
g
Maslinovo ulje
1
žlica
Postupak
U zdjeli aktiviraj kvasac u malo mlake vode (oko 5 - 10 minuta).
Dodaj brašno, sol, maslinovo ulje i ostatak vode te umijesi tijesto dok ne postane glatko i elastično.
Ostaviti tijesto da se diže oko 1 - 2 sata, dok ne udvostruči volumen.
Razvaljaj tijesto tanko na pobrašnjenoj površini i prebaci ga na tepsiju ili kamen za pizzu.
Nadjev
Sastojci
Pelati iz konzerve
200
g
Koncentrat rajčice
2
žlica
Mozzarella
150
g
Pršut
100
g
Rikula
50
g
Parmezan
3
žlica
Maslinovo ulje
3
žlica
Origano
1
žličica
Papar
1
žličica
Postupak
Zagrij peć za pizzu ili pećnicu na najvišu temperaturu (oko 250°C).
Premaži tijesto s rajčicom i lagano posoli. Dodaj origano i rasporedi mozzarellu po tijestu.
Peci pizzu 8 - 10 minuta, dok rubovi ne postanu hrskavi, a sir se otopi. U peći za pizzu peci 1 do 2 minute.
Kada se pizza izvadi iz pećnice, ravnomjerno rasporedi tanke kriške pršuta preko pizze.
Dodaj rukolu i tanke kriške parmezana.
Pizzu prelij s malo maslinovog ulja za dodatnu aromu, natoči čašu hladnog Staropramen piva i uživaj!