Spoj sunca, mora i fine hrane recept je za savršeno ljetovanje ili vikend getaway. Bilo koje mjesto na Jadranu odabrali teško da ćemo pogriješiti, no jedan prirodni i gastro dragulj krije toliko posebnosti da ga moramo istaknuti kao favorita. Radi se o Lošinju, jednom od najsunčanijih otoka na Jadranu.
Lošinj krije za svakoga ponešto - od nepreglednih plaža koje grli tirkizno more do guste borove šume u kojoj punim plućima možemo udisati čistu prirodu. Kakvu god vrstu avanture i pustolovine tražili, gotovo je sigurno da se krije u nekom kutku Lošinja, a uz ove prirodne, ipak su nam nekako najdraže one gastro avanture. U potrazi za lokalnim, sezonskim i tradicionalnim lošinjskim zalogajima krenula je naša novinarka Karla Lemaić.
Nakon uživanja u prirodnoj aromaterapiji koju osigurava spoj eteričnog bilja koje raste na otoku Lošinju te miomirisne maglice morskih valova, Karla je savršeno gastro utočište pronašla u raskošnom Boutique hotelu Alhambra, točnije vrhunskom restoranu Alfred Keller, smještenom u najzaštićenijem dijelu veličanstvene uvale Čikat.
Restoran Alfred Keller nagrađen je Michelinovom zvjezdicom i uvršten u renomirani vodič Gault Millau, a na šarolikom meniju koji odražava okuse sezone središnje mjesto zauzimaju samo najbolje hrvatske namirnice, meso i riba oslanjajući se na sastojke iz lokalnog uzgoja. Više o samom restoranu kroz riječi Norberta Češljića, Food & beverage managera, otkrij u nastavku, a pogledaj i kako je Karla provela savršen sunčani dan na otoku Lošinju.
Sljedeći video pogledajte ovdje