Native sadržaj 03. srpnja 2024.

Posjetili smo mirisni Lošinj, savršenu ljetnu gastro destinaciju!

foto: Boutique Hotel Alhambra

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog ljeta priušti odmor svim svojim osjetilima i uživaj u jedinstvenom iskustvu otoka Lošinja

Spoj sunca, mora i fine hrane recept je za savršeno ljetovanje ili vikend getaway. Bilo koje mjesto na Jadranu odabrali teško da ćemo pogriješiti, no jedan prirodni i gastro dragulj krije toliko posebnosti da ga moramo istaknuti kao favorita. Radi se o Lošinju, jednom od najsunčanijih otoka na Jadranu. 

 | Author: Boutique Hotel Alhambra foto: Boutique Hotel Alhambra

Lošinj krije za svakoga ponešto - od nepreglednih plaža koje grli tirkizno more do guste borove šume u kojoj punim plućima možemo udisati čistu prirodu. Kakvu god vrstu avanture i pustolovine tražili, gotovo je sigurno da se krije u nekom kutku Lošinja, a uz ove prirodne, ipak su nam nekako najdraže one gastro avanture. U potrazi za lokalnim, sezonskim i tradicionalnim lošinjskim zalogajima krenula je naša novinarka Karla Lemaić.

Nakon uživanja u prirodnoj aromaterapiji koju osigurava spoj eteričnog bilja koje raste na otoku Lošinju te miomirisne maglice morskih valova, Karla je savršeno gastro utočište pronašla u raskošnom Boutique hotelu Alhambra, točnije vrhunskom restoranu Alfred Keller, smještenom u najzaštićenijem dijelu veličanstvene uvale Čikat.

 | Author: Boutique Hotel Alhambra foto: Boutique Hotel Alhambra

 | Author: Boutique Hotel Alhambra foto: Boutique Hotel Alhambra  | Author: Boutique Hotel Alhambra foto: Boutique Hotel Alhambra

Restoran Alfred Keller nagrađen je Michelinovom zvjezdicom i uvršten u renomirani vodič Gault Millau, a na šarolikom meniju koji odražava okuse sezone središnje mjesto zauzimaju samo najbolje hrvatske namirnice, meso i riba oslanjajući se na sastojke iz lokalnog uzgoja. Više o samom restoranu kroz riječi Norberta Češljića, Food & beverage managera, otkrij u nastavku, a pogledaj i kako je Karla provela savršen sunčani dan na otoku Lošinju.

 | Author:

Sljedeći video pogledajte ovdje 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.