Native sadržaj Brzo i proljetno - neodoljivo! 15. svibnja 2024.

SAMO 10 MINUTA Ravioli su savršen obrok za vruće dane, imamo najbolji recept

foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Topli proljetni dani i tjestenina se vole, a kako sa svježom tjesteninom pripremiti fine i zdrave obroke pokazat će ti naši Gastrolovci!

Tijekom ovih toplih i sunčanih dana, tko ima vremena i volje provoditi puno vremena u kuhinji? Sve što želimo je brz, fin i zdrav obrok, a u tom slučaju je idealan odabir punjena svježa tjestenina. Kombinacijom osvježavajućeg kozjeg sira i minimalnom, ali profinjenom gorčinom crnih maslina osvojit će te Aurelia ravioli za koje je proljetni umak pripremila Kristina Štriga, autorica bloga "Cellulite factory". Tvoju će kuhinju ispuniti mirisi timijana, limunove korice i češnjaka, a jednom uhvaćene u smeđi maslac, idealan su dodatak već neodoljivim Aurelia raviolima - jedinim raviolima pripremljenim od baranjske durum pšenice.

Sastojci:

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Priprema:

  1. Prvo tostirajte orahe na slaboj vatri par minuta u suhoj tavi. Maknite s vatre i ostavite da se ohlade.
  2. U tavu dodajte maslac i ostavite da posmeđi, oko 5 minuta. Ubacite veći komad korice limuna i češnjak te ostavite da se maslac aromatizira uz povremeno treskanje tave. Za ovo će vam trebati oko 2 minute. Smanjite vatru i izvadite limun i češnja.
  3. Raviole skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
  4. U tavu dodajte timijan i raviole te protresite tavu da se svi ravioli oblože umakom. 
  5. Maknite s vatre, rasporedite raviole na tanju, dodajte tostirane orahe, ribani Grana Padano sir, malo korice limuna i svježi timijan. 

Dobar tek!

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:44 17. Svibanj 2024.

    odlično