Topli proljetni dani i tjestenina se vole, a kako sa svježom tjesteninom pripremiti fine i zdrave obroke pokazat će ti naši Gastrolovci!
Tijekom ovih toplih i sunčanih dana, tko ima vremena i volje provoditi puno vremena u kuhinji? Sve što želimo je brz, fin i zdrav obrok, a u tom slučaju je idealan odabir punjena svježa tjestenina. Kombinacijom osvježavajućeg kozjeg sira i minimalnom, ali profinjenom gorčinom crnih maslina osvojit će te Aurelia ravioli za koje je proljetni umak pripremila Kristina Štriga, autorica bloga "Cellulite factory". Tvoju će kuhinju ispuniti mirisi timijana, limunove korice i češnjaka, a jednom uhvaćene u smeđi maslac, idealan su dodatak već neodoljivim Aurelia raviolima - jedinim raviolima pripremljenim od baranjske durum pšenice.
Sastojci:
- 250 g Aurelia raviola kozji sir i crne masline
- 40 g oraha
- 50 g maslaca
- 1 limun
- 1 češanj češnjaka
- 3 - 4 grančice timijana
- 30 g Grana Padano sira
Priprema:
- Prvo tostirajte orahe na slaboj vatri par minuta u suhoj tavi. Maknite s vatre i ostavite da se ohlade.
- U tavu dodajte maslac i ostavite da posmeđi, oko 5 minuta. Ubacite veći komad korice limuna i češnjak te ostavite da se maslac aromatizira uz povremeno treskanje tave. Za ovo će vam trebati oko 2 minute. Smanjite vatru i izvadite limun i češnja.
- Raviole skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
- U tavu dodajte timijan i raviole te protresite tavu da se svi ravioli oblože umakom.
- Maknite s vatre, rasporedite raviole na tanju, dodajte tostirane orahe, ribani Grana Padano sir, malo korice limuna i svježi timijan.
Dobar tek!