Native sadržaj 09. srpnja 2024.

Rigatoni s mesnim raguom - recept koji ćeš htjeti pripremati svaki dan

foto: Tanja Pastuović Klaić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nema nam draže kombinacije od ljeta i tjestenine, a kako pripremiti najfiniji mesni ragu pokazat će ti Tanja Pastuović Kalić

Iako ju volimo jesti tijekom cijele godine, tjestenina nam postaje omiljena upravo ljeti. Možda zato što nas ljeto podsjeća na Italiju i talijansku kuhinju, na tu neopterećenu lakoću postojanja i uživanja u svakom zalogaju, a možda jednostavno zato što je toliko ukusna i može se pripremiti na mnogo načina. Ključ najfinijih jela od tjestenine je umak, ali i odabir najkvalitetnijih namirnica.

Zato se Gastrolovka Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga "COOKam i guštam", po namirnice zaputila u Eurospin gdje je pronašla novu Amo Essere Eccellente liniju premium proizvoda. Kvaliteta, tradicija, tipičnost i izvrstan okus vrijednosti su kojima se ponose proizvodi Amo Essere Eccellente, a koji predstavljaju i beskompromisan put prema najboljim užicima za stolom, ne samo kroz delicije koje pripremamo svaki dan, nego i one za posebne prilike i svečanosti.

Tanja je tjesteninu sljubila s mesnim raguom punim okusa, a da bi užitak bio još veći, složila je i platu od Amo Essere Eccellente najfinijih narezaka i sireva. Svaki obrok, pogotovo ljetni, mora završiti desertom, a Tanja se rashladila i zasladila uz sladoled iz Amo Essere Eccellente linije. Kako pripremiti sve ove fine zalogaje, pogledaj u nastavku. 

Sastojci:

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Priprema:

  1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak, a zatim i mljeveno meso.
  2. Uz stalno miješanje pržite meso 10 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu boju.
  3. Dodajte koncentrat rajčice pa nakon minutu miješanja dodajte bijelo vino i pirjajte 2-3 minute.
  4. Kad alkohol ispari dodajte mini rajčice, dobro promiješajte, posolite, popaprite, dodajte origano i timijan pa pirjajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
  5. U drugi lonac s kipućom posoljenom vodom dodajte rigatone tjesteninu i kuhajte 8-9 minuta.
  6. Izvadite rigatone iz lonca i ocijeđene ih dodajte u posudu s mljevenim mesom. 
  7. Sve dobro promiješajte i na laganoj vatri zajedno kuhajte još par minuta, uz dodatak malo škrobne vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  8. Umiješajte još naribani Grana Padano, kako bi sve bilo povezanije i kremastije.
  9. Maknite s vatre i odmah poslužite s naribanim sirom Parmigiano Reggiano.

U slast!

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić  | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.