Native sadržaj Jesi li tim meso ili tim riba? 12. srpnja 2024.

Slasna vratina uz coleslaw salatu ili sočni sendvič od grillanog zabatka? Ne moraš birati!

foto: missMIND

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon grill duela, vrijeme je da se i naši čitatelji okušaju u pripremi delicija s grilla, a kako su se zabavili i što su pripremili, pročitaj u nastavku.

Ima li boljeg načina kako provesti petak navečer od uživanja u finoj hrani, zabavi i dobrom društvu? Upravo tako su se zabavljali naši sretni čitatelji koji su svojim kreativnim odgovorima zasluženo dobili mjesto pored Gastrolovca Mile Butorca, autora bloga "Jedi do Mile volje", koji im je pokazao sve tajne pripreme savršenih mesnih zalogaja na grillu (ili barem grill tavi). 

 | Author: missMIND foto: missMIND

A što su to fino kuhali? Svinjsku vratinu mariniranu u Zvijezda BBQ umaku Mile je poslužio uz domaću coleslaw salatu kojoj prefin okus daje Zvijezda majoneza. No nije samo vratina bila na jelovniku, Mile je otkoštene zabatke također marinirao u Zvijezda BBQ umaku, dok je od mente, grčkog jogurta i Zvijezda majoneze napravio toliko osvježavajuć umak da je jednostavno neodoljivo bilo zagristi ovako sočne sendviče. Kako je prošla radionica, kako ove delicije napraviti doma te što ti je sve potrebno za to, pogledaj u nastavku!

 | Author: missMIND foto: missMIND

Svinjska vratina i domaća coleslaw salata

Sastojci:

 | Author: missMIND foto: missMIND

Priprema: 

  1. Vratinu marinirajte sa soli, paprom, malo limun soka i puno BBQ umaka. Marinadu lagano utrljajte i rasporedite kako bi vratina bila prekrivena sa svih strana, po potrebi dodajte još umaka.
  2. Ostavite sa strane minimalno sat, a poželjno i duže.
  3. Pecite na srednje jakoj vatri, na grillu što dalje od vatre kako marinada ne bi gorila, a sve bi se sporo i polako peklo sve dok vilica ne klizi kroz njih.
  4. Za coleslaw salatu mrkvu najprije očistite i naribajte, a kupuse tanko narežite.
  5. U drugoj zdjelici dobro pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, grčki jogurt, sok pola limuna te sol i papar, prelijte pripremljeno povrće.
  6. Sve skupa promiješajte, ostavite da se kratko ohladi i poslužite kao prilog.
  7. Vratinu samo poslužite uz salatu ili ju narežite na trakice i zajedno sa salatom poslužite na pecivu za burgere.

 | Author: missMIND foto: missMIND

 | Author: missMIND foto: missMIND

Sočni sendvič sa zabatkom

Sastojci:

 | Author: missMIND foto: missMIND

Priprema:

  1. Zabatke začinite dodatkom soli, papra, maslinovog ulja i BBQ umak te ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi oko 5 minuta sa svake strane.
  2. Tikvice i patlidžane narežite na kolutove ili trakice, a papriku na veće komade i sve kratko prepecite na grilu.
  3. Slažite ih sa strane i začinite tako da dodate sol, papar, po želji čili, sitno sjeckani češnjak i peršin te prelijte s maslinovim uljem.
  4. U grčki jogurt dodajte malo majoneze, narežite svježe mente, naribajte korice limete te dodajte malo soka i izmiješajte.
  5. Peciva kratko prepržite, pa slažite sendviče: na dno peciva dodajte umaka, pa zabatak i povrće, sve prelijte s još malo umaka te poklopite s gornjim krajem peciva.

Dobar tek!

 | Author: missMIND foto: missMIND

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:56 12. Srpanj 2024.

    fino