Native sadržaj 10. listopada 2025.

Tajna savršeno hrskavog pohanja bez jaja, brašna i nereda

foto: Kotanyi

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od omiljene hrane i djece i odraslih je upravo pohano, no priprema istoga obično nije toliko omiljena. Svi vole pohano, ali kada pomislimo na količinu posuđa i nered koji obično nastaje nakon pohanja, lako odustanemo od tog načina pripreme. Isprobajte recept za savršeno pohanje i uvjerite se da može i jednostavnije.

Postoji li išta bolje od onog zvuka kad zagrizete u savršeno hrskav komad piletine ili ribe, a ispod zlatne korice čeka vas sočno, mekano meso? Vjerojatno ne. No svatko tko je barem jednom pokušao napraviti idealne pohance zna da je put do te savršenosti sve samo ne jednostavan. Pohanje je često pravi mali test živaca: previše tanjura, previše brašna po kuhinji i uvijek premalo vremena da se sve to očisti prije nego što jelo uopće stigne na stol. A osim nereda, tu je i vječni izazov kako postići da korica bude ravnomjerno zlatna, hrskava, a da meso ne bude niti suho niti sirovo.

Često se sve svodi na pokušaje i pogreške. Malo previše ulja, malo premalo jaja, krušne mrvice koje ne prijanjaju kako treba ili nedostatak hrskave korice. Taman kad pomislite da ste pogodili idealnu kombinaciju, rezultat opet nije kao kod bake na nedjeljnom ručku. Ako ste se pitali postoji li jednostavniji način za uspješnije pohanje, naravno da postoji.

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi

Danas možete uživati u istom onom neodoljivom „crunch“ efektu, ali bez imalo prolivenog jaja, bez brašna posvuda i bez stresa. Sve što vam treba jest prava smjesa koja u sebi već sadrži savršeno odmjerene sastojke i začine, ona koja posao od tri tanjura pretvara u jedan jednostavan korak.

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi

Rješenje koje je promijenilo način na koji pohamo

Upravo takvu prečicu do savršenog pohanja donosi nova Kotányi Crispy POH linija, moderna interpretacija klasike koja jamči istu onu zlatnu, hrskavu koricu, ali s neusporedivo manje truda. Umjesto tradicionalnog trokoraka s brašnom, jajima i mrvicama, dovoljno je meso, ribu ili povrće jednostavno obložiti smjesom i ispeći. Rezultat su savršeno hrskavi, mirisni i sočni pohanci, i to svaki put.

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi Crispy POH dolazi u četiri varijante, ovisno o tome što najviše volite: Classic s blagim začinima koji podsjećaju na domaće pohanje, Curry s toplim orijentalnim notama, Češnjak za intenzivniji okus i bogatu aromu, te Sir i začinsko bilje koji spaja mediteransku aromu s kremastom teksturom .

Uvjerite se kako pohanje može biti brzo, čisto i uspješno, bez stresa i s maksimalno hrskavim rezultatom te isprobajte dva Crispy POH klasika, bečku šniclu i pileću parmigianu:

BEČKA ŠNICLA

Sastojci (za 4 porcije):

4 teleće šnicle, po 100 g

1 vrećica Kotányi Crispy POH – Classic

Ulje, za prženje

Kriške limuna, za posluživanje

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi Priprema:

1. Ako je potrebno, odstranite žilice i masnoće s mesa, stavite šnicle na dasku i lagano ih istucite batom za meso.

2. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaku šniclu kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.

3. U tavi zagrijte ulje na 175 °C i pržite meso 3–4 minute sa svake strane dok ne dobije zlatno smeđu boju.  Ocijedite ga na cjedilu kako bi se uklonio višak masnoće.

4. Bečku šniclu poslužite s kriškom limuna i salatom po izboru.

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi

PILEĆA PARMIGIANA

Sastojci (za 2 porcije):

4 odreska pilećih prsa (400 g)

1 vrećica Kotányi Crispy POH – Češnjak

3 žlice ulja

30 g ribanog parmezana

120 g mozzarelle

250 ml pasirane rajčice

1 žličica češnjaka u granulama

1 žličica suhog origana

½ žličice šećera

Maslinovo ulje

Sol i papar, po ukusu

Svježi bosiljak (po želji, za serviranje)

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pileća prsa lagano potucite kako bi bila ravnomjernedebljine. Mozzarellu narežite na ploške.

2. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaki komad mesa kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.

3. U tavi zagrijte ulje na 170 °C i pržite piletinu 3–4 minute sa svake strane, dok ne postane zlatno smeđa. Ocijedite je na cjedilu kako bi se uklonio višak masnoće.

4. U međuvremenu, u malom loncu pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, češnjak, origano, šećer, sol i papar. Kuhajte 10–15 minuta na laganoj vatri dok se umak lagano ne zgusne.

5. Prženu piletinu složite u posudu za pečenje. Na svaki komad stavite 1–2 žlice umaka, nekoliko ploški mozzarelle i pospite parmezanom. Zapecite u pećnici 10 minuta dok se sir ne otopi i lagano ne porumeni.

6. Poslužite uz tjesteninu, pire krumpir ili samo svježu salatu i malo bosiljka za svježinu.

 | Author: Kotanyi foto: Kotanyi Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.