S dolaskom toplijih i sunčanijih dana, mnogima je prva pomisao – roštilj u prirodi. To je savršena prilika da se opustimo, družimo i udahnemo svježi zrak, daleko od gradske vreve. Roštiljanje stvara veselu i bezbrižnu atmosferu, a zajedničko pripremanje hrane dodatno povezuje obitelj i prijatelje.
Hrana s roštilja uvijek ima poseban, neponovljiv okus, a ako tražiš brze i jednostavne ideje za vikend roštilj bez dugotrajne pripreme – nastavi čitati jer stižu tri ukusna i brza recepta s mariniranim pilećim mesom koje moraš probati.
Sočni taco roštilj s fileom pilećeg zabatka
Tacosi s već mariniranim fileom pilećeg zabatka u formi za roštiljanje savršeni su za neformalna druženja – samo stavi sve sastojke na stol i neka si svatko složi svoj taco! Pileće meso u tortilji čest je izbor u originalnim meksičkim receptima jer se savršeno reže za punjenje tortilja i super se slaže s raznim umacima: coleslaw, guacamole, kiselo vrhnje, Volim ljuto umaci, itd. Ako koristiš već marinirane filee pilećeg zabatka Perutnina Ptuj preskačeš cijeli korak pripreme i imaš više vremena za druženje i zabavu s prijateljima!
Sastojci:
- marinirani file zabatka Perutnine Ptuj u Volim ljuto marinadi
- kukuruzne tortilje
- coleslaw salata (kupus + mrkva + jogurt + limeta)
- umak Volim ljuto po izboru
- svježi korijander
- limeta
- crveni luk
Priprema:
Ispeci filee pilećeg zabatka na roštilju 4–5 min na svakoj strani na srednje jakoj vatri, dok ne dobiju zlatnu boju i finu koricu. Nareži ih na trakice. Napuni tortilje ovom kombinacijom: salata + pileće meso + luk + umak Volim ljuto + korijander + par kapi limete.
Dodatni savjet: Za djecu tortilje posluži s blagim jogurt umakom, a za odrasle – neka Volim ljuto umak bude obavezno na stolu!
Pikantna krilca s roštilja + kukuruz s maslacem i začinima
Krilca su klasik za sve koji vole jesti prstima – pogotovo kad su unaprijed marinirana i spremna za roštilj, kao što je novi proizvod Perutnine Ptuj.
Ako tražiš savršenu kombinaciju za brzi vikend roštilj, koja će oduševiti ljubitelje sočnih zalogaja i intenzivnih okusa, ne traži dalje. Krilca su pravi klasik kad se jede rukama – neformalno, zabavno i nevjerojatno ukusno, osobito kada su već marinirana i spremna za pečenje. Upravo to nudi novi proizvod Perutnine Ptuj – već marinirana mini krila u formi za roštiljanje idealna za trenutke kad želiš pripremiti nešto ukusno bez puno pripreme.
Uz hrskava, pikantna krilca, odlično se slaže kukuruz na žaru – zlatno-pečen, premazan maslacem i začinima, on zaokružuje ovo jednostavno, a efektno jelo. I ne zaboravi na umake – nekoliko kapi Volim ljuto dodat će onu završnu notu koja sve podiže na novu razinu.
Sastojci:
- marinirana pileća krilca Perutnine Ptuj u Volim ljuto marinadi
- kukuruz u klipu
- maslac
- dimljena paprika
- sol
- čili u prahu
- svježi peršin
Priprema:
Krilca peci na srednje jakoj vatri 15–20 minuta uz okretanje. Kukuruz skuhaj kratko, zatim prepeci na roštilju i premaži mješavinom otopljenog maslaca i začina. Posluži uz Volim ljuto umak za dodatni „kick”.
Dodatni savjet: Kombiniraj različite Volim ljuto umake kako bi svatko odabrao svoju omiljenu razinu ljutine.
Burgeri s fileom pilećeg zabatka i ljutim aioli umakom
Zaboravi na klasične burgere – burgeri punjeni fileom pilećeg zabatka imaju puniji, bogatiji okus koji dobro podnosi začine i ljutinu i idealni su za tople ljetne večeri. Unaprijed marinirano meso je idealno za burger, a ako koristiš već marinirane filee zabatka Perutnine Ptuj, nema dodatnog posla. Prije pečenja obavezno poravnaj deblje dijelove kako bi se ravnomjerno ispekli.
Sastojci:
- marinirani file zabatka Perutnine Ptuj u Volim ljuto marinadi
- brioche peciva
- rukola
- rajčica
- kiseli krastavci
- aioli umak u kombinaciji s Volim ljuto umakom (majoneza + češnjak + žličica ljutog umaka)
Priprema:
Peci filee pilećeg zabatka na srednje jakoj vatri dok ne poprime zlatnu boju i hrskave rubove, oko 4- 5 minute sa svake strane ovisno o debljini mesa. Na pecivo slaži sastojke ovim redoslijedom: rukola, meso, aioli, rajčica, krastavci. Posluži uz pečene krumpiriće ili grill tikvice.
Dodatni savjet: Ako želiš još više okusa, dodaj topljeni sir ili karamelizirani luk.
S ovim kombinacijama nemaš više izgovor da ne pozoveš ekipu na roštilj! Zaboravi na duge pripreme i pusti da se okusi pobrinu za sve. Perutnina Ptuj donosi ti već marinirane filee pilećeg zabatka i mini krilca koja štede vrijeme, a pružaju maksimalan užitak. Dodaj malo ljutine s Volim ljuto umacima i okupi ekipu – jer pravi roštilj nije samo hrana, to je doživljaj i stvaranje uspomena za cijeli život.