27. srpnja 2016.

Neki novi užitci: Gnudi

gnudi
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Nisu njoki, nisu knedle, to je nešto još ukusnije – to su gnudi.

Kremasti izntra, a hrskavi izvana, gnudi su zbilja nešto posebno. To su mali zalogaji nalik na njoke, samo nešto kremastije teksture. Za pripremu gnuda nije potreban krumpir, pa čak ni puno brašna. Oni su meki, neodoljivi zalogaji sreće za koje vam je potrebna ricotta, parmezan i tek malo, malo brašna. Gnudi su nešto poput raviola, ali bez omotača od tjestenine. Začinite ih po želji i poslužite uz jednostavan umak od rajčice ili aromatiziranog maslaca kako bi što bolje došli do izražaja. Možete kombinirati bosiljak i peršin koji se odlično slažu s ostatkom namirnica. S gnudima je potrebno rukovati nježno kako se ne bi raspali, a kada su kuhani, stavite ih kratko na vruće ulje kako bi dobili hrskavu koricu. Jednostavno je, kada pripremate gnude znate da ne možete pogriješiti s okusima.

gnudi | Author: Stockfood Stockfood

Za gnude u umaku od rajčice vam je potrebno:

  • 2 šalice ricotte
  • 1 veće jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica papra
  • ½ šalice parmezana
  • 1 žličica soli
  • ½ šalice brašna
  • 3 šalice umaka od rajčice
  • Bosiljak
  • Češnjak

Priprema:

  1. Pomiješajte ricottu, jaje, žumanjak, papar, parmezan i sol u zdjeli.
  2. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete meku i mokru smjesu.
  3. Oblikujte male loptice pa ih lagano uvaljajte u brašno.
  4. Stavite grijati vodu u kojoj ćete ih kuhati, a za to vrijeme na malo maslinovog ulja ubacite češnjak i bosiljak.
  5. Kuhajte gnude u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu pa ih tako mokre prebacite u tavu s češnjakom i bosiljkom. Kada se tekućina i ulje spoje nastat će fini umak, a gnudi će dobiti koricu. 
  6. Na kraju prelijte umakom od rajčice, dopustite da se zagrije pa poslužite posipano s još malo parmezana.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.