gastro postao
Dodajte kupovnim raviolima malo mašte i uživajte u hrskavom ručku.
Bez obzira volite li više domaće raviole ili su vam sasvim u redu i oni kupovni, ovakav način pripreme istih definitivno će vas oduševiti. Umjesto da ih ubacite u umak i pretvorite u još jedan uobičajeni ručak – ispržite ih! Uvaljajte ih u krušne mrvice, sir i začine, pržite nekoliko sekundi i uživajte u maštovitom ručku. Najbolji odabir definitivno su ravioli punjeni sirom koji se kod prženja savršeno otapa. Poslužite ih uz umak od rajčice ili jogurta i češnjaka.
Potrebno vam je:
- Ulje
- 2 jaja
- 1 šalica krušnih mrvica
- ½ šalice sitno ribanog parmezana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 pakiranje raviola
- 1 šalica grčkog jogurta
- 1 režanj češnjaka
- Peršin
- Sol, papar
Postupak:
- Jaja umutite, a krušne mrvice, parmezan, češnjak, sol i papar pomiješajte.
- Sirove raviole ubacite u jaja pa ih prekrijte mrvicama.
- Pržite ih u dubokom ulju oko pola minute.
- Ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite ih uz umak od jogurta u koji ste protisnuli češnjak i ubacili nasjeckani peršin.
Dobar tek!