12. rujna 2016.

Nešto sasvim novo: Jeste li već pohali raviole?

prženi ravioli
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodajte kupovnim raviolima malo mašte i uživajte u hrskavom ručku.

Bez obzira volite li više domaće raviole ili su vam sasvim u redu i oni kupovni, ovakav način pripreme istih definitivno će vas oduševiti. Umjesto da ih ubacite u umak i pretvorite u još jedan uobičajeni ručak – ispržite ih! Uvaljajte ih u krušne mrvice, sir i začine, pržite nekoliko sekundi i uživajte u maštovitom ručku. Najbolji odabir definitivno su ravioli punjeni sirom koji se kod prženja savršeno otapa. Poslužite ih uz umak od rajčice ili jogurta i češnjaka.

Potrebno vam je:

  • Ulje
  • 2 jaja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • ½ šalice sitno ribanog parmezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 pakiranje raviola
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1 režanj češnjaka
  • Peršin
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Jaja umutite, a krušne mrvice, parmezan, češnjak, sol i papar pomiješajte.
  2. Sirove raviole ubacite u jaja pa ih prekrijte mrvicama.
  3. Pržite ih u dubokom ulju oko pola minute.
  4. Ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite ih uz umak od jogurta u koji ste protisnuli češnjak i ubacili nasjeckani peršin.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.