Nakon što nas je sa televizijskih ekrana osvajala neobičnim kako odjevnim, tako i kulinarskim kombinacijama, Filipa je odlučila napraviti jedan korak više. Koncept Tajne večere već je zaživio u Americi, a cilj je pripremiti večeru od nekoliko slijedova, za izabrane goste na tajnoj lokaciji koju isti saznaju tek nekoliko sati prije samog početka. Da bi cijela stvar bila još malo mističnija, uzvanici nisu znali kakav je meni talentirana Filipa pripremila, a još manje kakav ih ambijent zapravo očekuje.
Filipa kaže kako je želja za ovakvim skrivenim događajem prisutna već duže vremena, kako je osjetila da ljudima fali nešto novo, uzbudljivo i totalno drugačije od svega na što su do sada navikli odlazeći u restorane na večere. I uistinu, bila je u pravu i oduševila svoje goste jednim zbilja posebnim događajem. Od želje da napravi event na kojem bi i sama poželjela biti gost rodila se, nadamo se, samo jedna u nizu tajnih večera.
Filipa je za svoj prvijenac odabrala napušteni stan u centru Osijeka koji je preuredila poput najljepše bajke. Detalji kao što su lampice, svijeće, personalizirane čokoladne pločice, natpisi gastronomske tematike, pa čak i mali kutak za opuštanje i ispijanje kave, ispunili su prostor toplinom i učinili ga i više nego ugodnim za sve nemalo iznenađene goste.
„Ono po čemu je ovaj event bio doista drugačiji od svih ostalih sličnih je taj da je sve ovo, cijela ova scena bila postavljena samo na taj jedan dan. Nitko više ne može vidjeti tu scenu, niti se vratiti u ovakav prostor. To više ne postoji. Ovo je bilo jedinstveno“, na svoj način opisuje Filipa.
Ova je šarena kreativka okupila ljubitelje dobre hrane i pića pa ih očarala svojim umijećem dekoriranja, stiliziranja i ono najvažnije, spajanja okusa. Ono što nas je najviše zanimalo bio je sam jelovnik. Filipa je kombinirala sezonske, jesenske okuse na neki novi, inovativan način. Boje i okusi savršeno su odgovarali atmosferi i upravo se tu u potpunosti moglo primijetiti Filipino sjajno oko za estetiku.
„Željela sam da bude sezonski, da se na jelovniku nađe što više namirnica koje se trenutno mogu pronaći po našim vrtovima i tržnicama. Od juhe od bundeve, krušaka i đumbira sa karameliziranim kokicama koje su bile apsolutni hit, do sporo kuhanog junećeg repa na na kremi od čičoka i hrena, a na tanjuru su se našle i raznovrsne gljive i kesteni. Od tri torte koje sam poslužila za desert, najviše ovacija je pokupila ona od mrkve, bundeve i lješnjaka za čiji me recept ljudi non stop pitaju“, objasnila je Filipa.
Ipak, sve to ne bi bilo ostvarivo bez gostiju. Tako su se tu našle modna i gastro blogerice, dizajneri, umjetnici, a posjetili su je čak i prijatelji iz Tuzle i Londona. Da bi sve bilo na svojem mjestu, Filipa je zadužila prijatelje i poznanike. Poslove dopremanja namještaja prepustila je dečku i prijateljima dok su oko svih ostalih detalja i hrane brinule mama, sestra, prijateljice i naravno, druga polovica njezinog para u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!, Petra Egić.
„Ovaj događaj sam zamislila kao druženje, upoznavanje i spajanje ljudi sličnih ili istih interesa i senzibiliteta. Svi gosti na večeri su bili karizmatične i zanimljive osobe, zaljubljenici u hranu, dizajn, uređenje prostora... Food entuzijasti koji vole upoznavati nove ljude i sa jednakim oduševljenjem kao i ja pristupaju i shvaćaju jedan ovakav koncept. Takvi gosti su savršeni za večere ovoga tipa“, kaže Filipa.
Uz sjajnu hranu, maštovit ambijent i ljubav prema svemu što radi, ne sumnjamo da je Filipi ovo tek jedan u nizu ovakvih kreativnih izleta.
Sve fotografije s Filipine večere možete pogledati na njezinom Facebook profilu, a obavijesti o nadolazećim večerama pratiti na njezinom Instagram profilu.