gastro postao
Nema bolje slastice od najdraže kombinacije okusa u domaćem sladoledu. Zaigrajte se sa začinima i voćem pa stvorite savršen desert.
Sladoled od ružmarina i borovnica pružit će vam pravo osvježenje u vruće ljetne dane. Osim ove, spajati možete i druge neobične kombinacije poput breskve i bosiljka ili lavande i kupina. Priprema ovog sladoleda neopisivo je jednostavna, a najveći problem zadat će vam čekanje da se sladoled do kraja smrzne kako bi mogli početi uživati u vlastitim kreacijama okusa.
Potrebno vam je:
- 1 kraće stabiljke ružarina
- ½ šalice šećera
- 2 šalice borovnica
- 1 grčki jogurt
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- U posudi na laganoj vatri kuhajte šalicu vode, šećer i ružmarin.
- Kuhajte dok ne zavrije i šećer se otopi.
- Miješajte 5 minuta pa ohladite.
- Borovnice stavite u posudu s dvije žlice vode.
- Kada se posuda malo zagrije i borovnice skuhaju, pretvorite ih u pire.
- Dodajte im sirup od ružmarina pa stavite u kalup za sladoled ili plastične posudice, napunite do pola i ostavite u zamrzivaču oko tri sata.
- Pomiješajte vanilin šećer s grčkim jogurtom pa ga dodajte smrznutom sirupu tako da napunite kalupe do kraja.
- Prije posluživanja umočite kalup ili posudice u vruću vodu na nekoliko sekundi kako bi se sladoled otpustio.
Dobar tek!