04. kolovoza 2016.

Osvježite se sladoledom od borovnica i ružmarina

sladoled
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema bolje slastice od najdraže kombinacije okusa u domaćem sladoledu. Zaigrajte se sa začinima i voćem pa stvorite savršen desert.

Sladoled od ružmarina i borovnica pružit će vam pravo osvježenje u vruće ljetne dane. Osim ove, spajati možete i druge neobične kombinacije poput breskve i bosiljka ili lavande i kupina. Priprema ovog sladoleda neopisivo je jednostavna, a najveći problem zadat će vam čekanje da se sladoled do kraja smrzne kako bi mogli početi uživati u vlastitim kreacijama okusa.

Potrebno vam je:

  • 1 kraće stabiljke ružarina
  • ½ šalice šećera
  • 2 šalice borovnica
  • 1 grčki jogurt
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. U posudi na laganoj vatri kuhajte šalicu vode, šećer i ružmarin.
  2. Kuhajte dok ne zavrije i šećer se otopi.
  3. Miješajte 5 minuta pa ohladite.
  4. Borovnice stavite u posudu s dvije žlice vode.
  5. Kada se posuda malo zagrije i borovnice skuhaju, pretvorite ih u pire.
  6. Dodajte im sirup od ružmarina pa stavite u kalup za sladoled ili plastične posudice, napunite do pola i ostavite u zamrzivaču oko tri sata.
  7. Pomiješajte vanilin šećer s grčkim jogurtom pa ga dodajte smrznutom sirupu tako da napunite kalupe do kraja.
  8. Prije posluživanja umočite kalup ili posudice u vruću vodu na nekoliko sekundi kako bi se sladoled otpustio.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.