Razne su tehnike i izbor namirnica kod pripreme umaka za tjesteninu. Od klasičnog bolognesa ili umaka od rajčice pa do ukusnih varijanti s vrhnjem i gljivama. Mi vam predlažemo da preuzmete više elemenata i namirnica iz raznih specijaliteta i da pripremite ovaj bogati umak koji možete zamrznuti i iskoristiti za brzinski ručak kada nemate dovoljno vremena za kuhanje.
Maslinovo ulje, slaninu, luk i češnjak propirjajte dok slanina ne dobije željenu boju i ostavite sa strane te kasnije pomiješajte s mljevenim mesom. Koristite mljevenu govedinu i svinjetinu, ili samo govedinu, i kratko ih propirjajte da puste vodu. Zatim ubacite gljive, mrkvu celer, rajčice, bijelo vino te temeljac i pustite da lagano krčka. Za kraj začinite s bosiljkom i origanom i dodajte soli i papra po želji. Ovaj umak odlično se slaže s gotovo svakom vrstom tjestenine, ali naš favorit definitivno su špageti.
Detalje pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!