Ako vam je ostalo kuhane riže, skuhajte malo leće, dodajte mrkvu narezanu na kockice, kosani peršin i ocat. Sve pomiješajte i poslužite kao prilog mesu ili kao samostalni obrok.
Ostatak riže možete iskoristiti i kako biste napunili patlidžan. Prepolovite i izdubite patlidžane - meso ispecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 15 minuta, usitnite i pomiješajte s rižom. Dodajte začine i dvije žličice sojina umaka, a ako vam je od prethodnog obroka ostalo mesa, usitnite ga štapnim mikserom te dodajte i njega. Smjesom nadjenite patlidžane te vratite u pećnicu na 20 minuta.
Za brzi obrok zagrijte wok i ulijte ulje. Ubacite svinjetinu narezanu na komadiće i pecite nekoliko minuta, dok ne posmeđi. Dodajte malo povrća, začinite đumbirom i češnjakom u prahu te za minutu dodajte preostalu rižu i žlicu sojina umaka.
Oblikujte rižu u takni odrezak, naglo ispecite s obiju strana i poslužite uz omiljeni umak. Trgajte "palačinku" prstima i umačite poput krekera ili tortilla-čipsa. Od viška riže možete napraviti i okruglice. Narežite piletinu, pirjajte pa dodajte malo povrća te rižu. Začinite, ohladite i oblikujte u kuglice. Uvaljajte u krušne mrvice i ispržite u vrućem ulju.