17. srpnja 2013.

Pinch of Salt

pinch of salt.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstveni suvenir koji služi za prikupljanje morske soli rad je mladog tima iz kreativnog kolektiva - Manufakturist, a izrađen je od bračkog kamena i kristalnog stakla.

Mlada dizajnerska tvrtka Manufakturist, pod vodstvom pet kreativnih djevojaka potpisuje grupu proizvoda pod imenom Putešetvije, koji su nastali kao rezultat natječaja Croatian Holiday. Projekt Putešetvije predstavlja seriju od tri funkcionalna, dizajnerska suvenira inspiriranih hrvatskim običajima, prirodnim ljepotama i društvenim vrijednostima predviđenih prvenstveno za turiste koji su na odmoru u Hrvatskoj. Kolekcija se sastoji od Brr (termofor ciglica za grijanje), V/V čaša (čaša pomoću koje se priprema gemišt) te dizajnerski suvenir - Pinch of Salt koji vam danas predstavljamo.

Pinch of Salt (Prstohvat soli) je posudica za sol koja je rađena od rukom klesanog Bračkog kamena i kristalnog stakla. Specifičnost ove posudice jest u tome što vam omogućuje da sami jednostavno napravite prirodnu, morsku sol. Sve što trebate učiniti je zaroniti posudicu pod morskom vodom, a zatim ju ostaviti na suncu da voda ispari. Na taj se način na stijenkama stvara sloj soli, koju možete koristiti za jelo ili kuhanje, a kada godišnji odmor završi, posudica može poslužiti kao lijepi, dizajnerski spremnik za soli i jedinstveni suvenir s Jadranske obale.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.