Na radionici u Miele Centru naši su blogeri pripremili čak četiri slatke pite. Sedam blogera bilo je podijeljeno u dvije grupe, a danas vam donosimo pitu koju su zajedno ispekle Tihana Topčić, Anja Bajt, Ingrid Periša i Đurđica Protić. Kombinacija čokolade i lješnjaka jednostavno je nenadmašna i s njome sigurno nećete pogriješiti, a u piti će uživati svi vaši gosti. Pogledajte video i uvjerite se kako smo uživali u dobroj i radnoj atmosferi te slasnim pitama.
Sastojci:
Tijesto:
100 g šećera
100 g oštrog brašna
100 g maslaca
60 g mljevenih prženih lješnjaka
1 jaje
Krema:
100 g šećera
150 g maslaca
100 g tamne čokolade (što veći udio kakaa)
4 žumanjka
1 velika žlica oštrog brašna
Snijeg od 4 bjelanjka
Glazura:
80 g maslaca
3 rebra tamne čokolade
3 žlice mlijeka
Priprema:
Tijesto:
1. Lješnjake tostiramo i sameljemo.
2. Pjenasto umutimo jaje i šećer, dodamo omekšali maslac, mljevene lješnjake i brašno.
3. Umijesimo tijesto, umotamo u foliju, te stavimo u hladnjak na 30 min da se tijesto odmori.
4. Kalup za pite namastimo i pobrašnimo, i u njega stavimo razvaljano tijesto.
5. Prije pečenja izbodemo tijesto vilicom na više mjesta.
6. Stavimo u pećnicu na 180 C cca 10 min.
Krema:
Pjenasto umutimo žumanjke sa šećerom, dodamo omekšali maslac, otopljenu čokoladu, brašno, te lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijemo na pola pečeno tijesto. Pećnicu smanjimo na 150 C i stavimo peći na jos cca 50 min.
Glazura:
Na pari otopimo 80 g maslaca, 3 rebra tamne čokolade i 3 žlice mlijeka. Pustimo da se malo ohladi i prelijemo preko kreme.
Pitu na kraju možete posuti usitnjenim lješnjacima i preliti rastopljenim karamelom te poslužiti uz tučeno slatko vrhnje.