gastro postao
Jesen i zima bili bi nezamislivi bez svježih, domaćih mandarina, a kada ih još i upakirate u fini tart s karamelom, sreći neće biti kraja.
Pripremite nježnu i ukusnu preokrenutu pitu od mandarina i iskoristite te sjajne plodove u punom sjaju. Osim svježih koje obožavamo, mandarine možete spojiti s finim karamelom i uživati u osvježavajućim okusima ove jednostavne pite. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a užitak je zagarantiran.
Potrebno vam je:
- 150 g šećera
- 50 ml vode
- 1 paketić vanilin šećera
- 5 mandarina
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
Postupak pripreme:
- Pomiješajte šećer i vanilin šećer s vodom pa stavite na vatru i kuhajte, cijelo vrijeme miješajte.
- Kada se šećer otopio, pojačajte vatru i kuhajte još oko pet minuta dok ne dobijete karamel.
- U kalup za pečenje posložite mandarine, prelijte ih karamelom, a zatim sve prekrijte lisnatim tijestom.
- Izbodite tijesto vilicom ili nožem pa pecite oko pola sata.
- Kada je tart gotov, izvadite ga iz pećnice i lagano ohladite.
- Preokrenite kalup tako da kolač lagano sklizne na tanjur.
Dobar tek!