09. studenoga 2016.

Pita sezone: Tarte tatin od mandarina i karamele

tart od mandarina
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesen i zima bili bi nezamislivi bez svježih, domaćih mandarina, a kada ih još i upakirate u fini tart s karamelom, sreći neće biti kraja.

Pripremite nježnu i ukusnu preokrenutu pitu od mandarina i iskoristite te sjajne plodove u punom sjaju. Osim svježih koje obožavamo, mandarine možete spojiti s finim karamelom i uživati u osvježavajućim okusima ove jednostavne pite. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a užitak je zagarantiran.

Potrebno vam je:

  • 150 g šećera
  • 50 ml vode
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 5 mandarina
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte šećer i vanilin šećer s vodom pa stavite na vatru i kuhajte, cijelo vrijeme miješajte.
  2. Kada se šećer otopio, pojačajte vatru i kuhajte još oko pet minuta dok ne dobijete karamel.
  3. U kalup za pečenje posložite mandarine, prelijte ih karamelom, a zatim sve prekrijte lisnatim tijestom.
  4. Izbodite tijesto vilicom ili nožem pa pecite oko pola sata.
  5. Kada je tart gotov, izvadite ga iz pećnice i lagano ohladite.
  6. Preokrenite kalup tako da kolač lagano sklizne na tanjur. 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.