12. lipnja 2016.

Pizza kruh - sreća u novom obliku

Pizza kruh
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Postavljamo vam novi pizza izazov. Ovog puta riječ je o pizza kruhu samo za najhrabrije i najspretnije.

Postoji kruh od banana, nutelle, maka i oraha, ali jeste li čuli za pizza kruh? Malo igre s presavijanjem tijesta, nešto dodataka po vlastitom izboru i kruh svih kruhova može zasjati i na vašem stolu. Vaši će se ukućani otimati za krišku vrućeg pizza kruha, a vi postati njihov najdraži pekar barem na jedan dan. Donosimo vam recept za brzu verziju pizza kruha s već unaprijed pripremljenim tijestom i dvije vrste sira.

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • Umak od rajčice
  • Origano
  • Parmezan
  • Mozzarella

Priprema:

  1. Nauljite posudu u kojoj ćete peći kruh.
  2. Tijesto razvaljajte u veliki pravokutnik.
  3. Premažite ga umakom od rajčice, pospite origanom, mozzarellom i parmezanom po cijeloj površili.
  4. Zarolajte tijesto počevši od duže strane i podijelite ga na dva dijela.
  5. Takve role tijesta uhvatite za krajeve i zavrnite ih u suprotnim smjerovima.
  6. Položite jednu do druge i ostavite na toplom mjestu da se još malo diže kako bi se tijesto spojilo.
  7. Premažite površinu maslinovim uljem i pecite na 200 stupnjeva dok tijesto ne poprimi lijepu, zlatnu boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.