16. prosinca 2015.

Ninska sol - prva hrvatska eko sol

sol
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno proizvedena, autentična, ručno brana, okupana suncem, pogodnim vjetrom i omeđena najvrijednijom prirodom - nacionalnim parkovima, Ninska je sol poklon za tijelo i dušu te jedina sol na Jadranu s ekološkim certifikatom.

Povodom dobivanja ekološkog certifikata i predstojećih blagdana Solana Nin sve svoje posjetitelje daruje prigodnim ekološki usmjerenim radionicama.

Radionice se održavaju od 17. do 19. prosinca u Zagrebu u muzej- trgovini Solane Nin na adresi Radićeva 12, a program započinje 17. prosinca u 16 sati s kratkim predstavljanjem projekta Cvijet soli i poslovanje - ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstvo poduzetništva i obrta u iznosu od oko 1,2 milijuna kuna. Upravo je ovaj projekt donio ninskim solima prepoznatljiv BIO znak kao dodatnu potvrdu da Solana Nin već generacijama proizvodi sol tradicionalnim metodama koje su u skladu s prirodom, ali i pozitivno utječu na zdravlje potrošača. Ovime Solana Nin postaje jedina solana na Jadranu s eko certifikatom, te omogućuje da blagdanski ručak obogatite prvom hrvatskom eko soli.

Prvu radionicu za mališane, Cukrići i so, vodit će Snježana Krpes, autorica dječje ilustrirane kuharice Za prste polizati. Snježana je svoju ljubav prema kuhanju i pripremi hrane na prirodan način povezala s dugogodišnjim radom s djecom u Savezu društava Naša djeca Hrvatske te često održava edukativno-kulinarske radionice primjerene najmlađima. Radionice Cukrići i so održavat će se u četvrtak i petak od 16:30 do 17:15, te u subotu od 10:30 do 11:15.

U daljnjem programu za pitanja antistresa i detoksikacije biti će zadužena Nada Rocco, poznata hrvatska glumica, ali i pobornica zdrave prehrane. U ovoj kulinarskoj radionici, Nada će otkriti čari zdrave prehrane koje je iskusila na vlastitoj koži. Vrijeme održavanja: četvrtak i petak od 17:30 do 18:15, te u subotu od 11:30 do 12:15.

Kako se eko soli koriste u aromaterapiji sudionici će saznati na tematskoj radionici koju vodi Sandra Tomljenović, obiteljski aromaterapeut. Kako spraviti prigodne kozmetičke pripravke sudionici mogu naučiti u četvrtak i petak  od 18:30 do 19:15, te u subotu  od 12:30 do 13:15.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.