12. rujna 2016.

Pozor, pozor: Vijest koja će razveseliti ljubitelje kuhinje Dina Galvagna

Dino Galvagno
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
U suradnji s konobom Bare iz Funtane, Dino Galvagno organizirat će večeru dva dana u rujnu

Konoba Bare u Funtani poziva sve ljubitelje kuhinje Dina Galvagna da ih posjete 23. i 24. rujna na večeru pod kulinarskom palicom poznatog kuhara. Na večeri možete očekivati lokalne namirnice na zanimljiv i neobičan način. Budući da je broj mjesta ograničen, rezervirajte svoje mjesto u kontaktima na Facebooku. Dobra je vijest što se termini podudaraju s Weekend Media Festivalom u Rovinju pa ako ste u blizini svakako ne propustite Dinovu istarsku večeru. 

Što možete očekivati? Najbolje da saznate od samog Dina Galvagna čiju Facebook objavu prenosimo u cijelosti

Dino Galvagno | Author: Anto Magzan/Pixsell.hr foto: Anto Magzan/Pixsell.hr

Ola! 23. i 24.9. Domagoj, chef i vlasnik konobe Bare, i ja pripremamo večeru u Funtani, konoba Bare! Misao vodilja cijele večeri bit će lokalne namirnice i jela. Znam da ste radoznali, ali vam još ne mogu napisati meni. Pa zaboga, još radim na njemu! ;) To vam je k'o dobra mjuza; sve nešto smisliš i na kraju ispadne drugačije. Ovisno o publici, bendu i trenutnoj inspiraciji. No, da vas ne držim previše u neizvjesnosti, evo nekoliko hintova o čemu razmišljam: Svaku večer pripremamo po jedan meni od 5 slijedova (možda uleti još koji). Radim s istarskim sastojcima poput divljači, pretežno fazana ili prepelice i vepra, zelenim maslinama ☺, divljim kupinama, žižulama (koje će taman biti najbolje), školjkama iz Limskog kanala ali i s divljim vrstama, poput canestrela. Istarsko govedo mi je također na umu kao i kozletina i kozji sir. Motivacija su mi i jela poput jote i različite pašte i brodeti. E sad, s obzirom da volim princip siromašne kuhinje, naći će se tu zanimljivih divljih ili zapostavljenih sastojaka. Budući da me već neko vrijeme nema na sceni, sakupio sam puuuunooo motivacije i promislio o načinu na koji radim. Neke stvari su se promijenile i nadam se raditi malo življu „ funky“ kuhinju. Možda bi se moglo usporediti s jelima iz Prasca (za one koji su bili), ali zrelije i rafiniranije. Najgore je sebe opisivati, pa dosta toga. Svratite ako možete pa da se lijepo zabavimo! Bok svima, idem se ulovit posla! P.s. A svi vi i koji ste taj vikend na Weekend media festivalu, razmislite da svratite do Funtane. Moglo bi vam biti stvarno zanimljivo ;) Dino

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.