gastro postao
Nešto drugačiji od klasičnog, uz dodatak bosiljka i chillija, ovaj ratatouille pravo je lagano, ljetno jelo koje morate isprobati.
Ratatullie je tradicionalno francusko povrtno jelo koje morate obožavati. Patlidžan, tikvice, paprika i rajčice čine prekrasan spoj laganih i neodoljivih okusa. Mali zaokret klasičnom receptu za ratatuille daju šaka bosiljka koju možete povezati kuhinjskim konopcem i žličica suhog chillija. Noviteti u klasičnom receptu daju neke nove okuse koji se odlično dopunjuju s povrćem.
Sastojci:
- 1 srednji ili 2 mala patlidžana
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 srednja luka
- 5 režnja češnjaka
- 1 šaka bosiljka
- 2 paprike
- 3 srednje tikvice
- 3 zrele rajčice
- 1 žličica suhog chillija
- Sol, papar
Postupak:
- Nasjeckajte patlidžan na kockice, posolite ga i ostavite da se ocijedi.
- Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja, pa dodajte osušeni patlidžan i pirjajte na srednjoj vatri.
- Ako patlidžan upije previše ulja, dodajte još malo.
- Maknite patlidžan iz tave, pa u nju stavite preostale dvije žlice ulja, dodajte sjeckani luk i pirjajte oko sedam minuta dok ne omekša i postane proziran.
- Dodajte sjeckani češnjak, šaku bosiljka, suhi chilli i soli.
- Kuhajte oko tri minute, a zatim umiješajte sjeckanu papriku.
- Nakon nekoliko minuta dodajte sjeckanu tikvicu.
- Na kraju dodajte rajčicu.
- Kuhajte desetak minuta pa umiješajte patlidžan i držite na vatri još 10 do 15 minuta dok povrće ne postane mekano.
- Posolite i popaprite.
Dobar tek!