234 prikaza 19. srpnja 2016.

Pravo je vrijeme za ratatouille

ratatouille
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nešto drugačiji od klasičnog, uz dodatak bosiljka i chillija, ovaj ratatouille pravo je lagano, ljetno jelo koje morate isprobati.

Ratatullie je tradicionalno francusko povrtno jelo koje morate obožavati. Patlidžan, tikvice, paprika i rajčice čine prekrasan spoj laganih i neodoljivih okusa. Mali zaokret klasičnom receptu za ratatuille daju šaka bosiljka koju možete povezati kuhinjskim konopcem i žličica suhog chillija. Noviteti u klasičnom receptu daju neke nove okuse koji se odlično dopunjuju s povrćem.

Sastojci:

  • 1 srednji ili 2 mala patlidžana
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 srednja luka
  • 5 režnja češnjaka
  • 1 šaka bosiljka
  • 2 paprike
  • 3 srednje tikvice
  • 3 zrele rajčice
  • 1 žličica suhog chillija
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Nasjeckajte patlidžan na kockice, posolite ga i ostavite da se ocijedi.
  2. Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja, pa dodajte osušeni patlidžan i pirjajte na srednjoj vatri.
  3. Ako patlidžan upije previše ulja, dodajte još malo.
  4. Maknite patlidžan iz tave, pa u nju stavite preostale dvije žlice ulja, dodajte sjeckani luk i pirjajte oko sedam minuta dok ne omekša i postane proziran.
  5. Dodajte sjeckani češnjak, šaku bosiljka, suhi chilli i soli.
  6. Kuhajte oko tri minute, a zatim umiješajte sjeckanu papriku.
  7. Nakon nekoliko minuta dodajte sjeckanu tikvicu.
  8. Na kraju dodajte rajčicu.
  9. Kuhajte desetak minuta pa umiješajte patlidžan i držite na vatri još 10 do 15 minuta dok povrće ne postane mekano.
  10. Posolite i popaprite. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.