12. srpnja 2016.

Preokrenite kuhanje: Palenta za desert

Slatka palenta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobičan i ukusan desert koji uključuje borovnice, bademe, med i – palentu.

Palenta se odlično slaže uz brudet, mesna jela s povrtnim i gustim umacima ili zapečena s povrćem. Ono što zasigurno niste znali jest da se od palente mogu napraviti ukusni deserti. Bitno je kuhati je u aromatičnom mlijeku za puniji okus, a zatim je kombinirajte s breskvama, malinama ili borovnicama. Slatku palentu možete ukrasiti tučenim vrhnjem ili komadićima tostiranih badema koji će savršeno zaokružiti ovaj neobičan desert.

Palentom s borovnicama možete zasladiti doručak ili večeru upravo zato što je lagan, zasitan i neodoljivo ukusan.

Potrebno vam je:

  • 4 šalice mlijeka
  • 1 šalica palente
  • 4 žlica maslaca
  • 2 žlice meda
  • 1 šalica borovnica
  • 1 šaka badema
  • Cimet, vanilija

Priprema:

  1. Zagrijte mlijeko s malo cimeta i vanilije.
  2. Tostirajte bademe.
  3. Kada zavrije, smanjite vatru na laganu, ubacite palentu i miješajte pjenjačom dok ne postane kremasto.
  4. Dodajte maslac.
  5. Ubacite polovicu badema, med, borovnice i lagano pomiješajte.
  6. Servirajte u zdjelici ili šalicama, pospite s ostatkom nasjeckanih badema i svježim borovnicama.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.