Kolumne 19. svibnja 2016.

Palenta sa kukuruzom, limetom, grčkim jogurtom i matovilcem

Palenta
foto: Tihana Topčić
gastro postao gastro.24sata.hr
"Otkrila sam žgance!" - ushićena je naša draga blogerica...

Iako nisam neki ljubitelj palente, u ovakvoj kombinaciji je to nešto sasvim drugo - brzo, fino, lagano i oku ugodno! :)

Recept:

  • 1 šalica palente
  • 3 šalice vode kukuruz (1 klip ili 1 limenka)
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 1 1/2 žlice soka limete
  • 1/2 žličice kajenskog papra
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • prstohvat soli
  • 3/4 šalice matovilca
Palenta | Author: Tihana Topčić foto: Tihana Topčić

Postupak:

  1. Palentu staviti u kipuću zasoljenu vodu, dodati malo kajanskog papra i kuhati neprestano miješajući par minuta dok se ne dobije željena gustoća Izliti u pliću posudu i žlicom zagladiti do debljine od 1 cm, ostaviti da se ohladi
  2. Kad se ohladila narezati na manje kockice
  3. Grčki jogurt pomiješati zajedno sa sokom od limete
  4. Svaku kocku lagano premazati maslinovim uljem, staviti cvijet matovilca, na to posipati žlicu kukuruza, žlicu grčkog jogurta, još malo kukuruza i završiti s par listića matovilca
  5. Posipati sve zajedno lagano kajenskim paprom i dimljenom paprikom

Mjera mi je bila šalica od 2,5 dcl.

Dobar tek!

Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.