Titulu Kraljevskog kuhara osvojio je Stanislav Vinković iz hotela „Park Našice“ čiji je renesansni pladanj s jelima od vepra, kopuna, zeca, ječmene i hajdinske kaše, gljiva i kopriva te začinskog bilja dobio najviše ocjene kulinarskih akademika Branka Ognjenovića, Slavka Večerića i Vladimira Balenta. Titulu Plemenitaškog kuhara osvojio je, za najbolji gulaš, Ivan Skupnjak s pomoćnicom Helenom Skupnjak.
Deset kuhara iz renomiranih hrvatskih hotela na otvorenim je ognjištima, na ražnjevima i u kotlićima pripremalo delicije koje su se u davnim vremenima spravljale na kraljevskim dvorima, a uz Stanislava Vinkovića izuzetnu kreativnost, kulinarsku maštovitost i snalažljivost u posebnim uvjetima za pripremu hrane pokazali su i Zdenko Perčinić („Imperijal“ Rab) te Dragan Visković (restoran „Domino“ Dramalj) koji su osvojili drugo, odnosno treće mjesto Kraljevskog kuhara.
Kulinarsku umješnost iskazali su i natjecatelji za naslov Plemenitaškog kuhara čiji zadatak je bio da pripreme renesansni gulaš od vepra i jelena. Istančana nepca Zdravka Sedlanića, inače nositelja titule kraljevskog kuhara s međunarodnog natjecanja u Mađarskoj, Dražena Đuriševića, voditelja promocije Kulinarstva, Božidara Đurinčića šefa kuhinje Picok Đuređvac i Miroslava Dolovčaka, predsjednika sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza procijenili su da je najbolji gulaš pripremio Ivan Skupnjak s pomoćnicom Helenom Skupnjak. Drugo mjesto osvojio je Vlado Svetec iz Koprivnice uz pomoćnika Mirka Čižmešinkina iz Virja, a treći su bili Josip Strmecki iz Koprivnice s pomoćnikom Mladenom Novoselom iz Jagnjedovca.
Visoke ocjene svim kuharima amaterima koji su se okupili na Renesansnom festivalu dali su i brojni posjetitelji koji su uživali u njihovim specijalitetima.Festival