600 prikaza 13. rujna 2016.

Prva pivska fontana na svijetu - u našem susjedstvu!

Fontana piva
Radio Antena Štajerska
U slovenskom je gradu Žalec otvorena pivska fontana Zeleno zlato, prvo takvo mjesto u Europi, na kojem šetači i turisti mogu sami natočiti jedno od više vrsta piva, i to još birati između više vrsta - objavila je agencija AFP.

Svečanost otvaranja u tom malom gradiću u susjedstvu pratilo je više stotina znatiželjnika.

Želite li i vi kušati pivo iz fontane, platit ćete šest eura za kriglu, a onda možete točiti iz svakog od pet točionička. Na žalost, svaki daje tek jedan decilitar piva, pa će vas pola litre omiljenog napitka stajati oko 50 kuna.

Fontana piva | Author: Radio Antena Štajerska Radio Antena Štajerska

Gradonačelnik Žalca, gospodin Janko Kos rekao je na otvaranju da je pivska fontana namijenjena širenju kulture piva, te dodao kako vjeruje da će privući veliki broj turista.

Trenutno možete birati između pet vrsti piva: autohtoni žalski Kukec, tamno Kovaško pivo iz pivovare hotela pod Roglo, medeno svijetlo pivo Kratochwill, bakreni ale Adam Ravbar te Maximus imperial IPA iz pivovare Vizir.

Fontana piva | Author: Radio Antena Štajerska Radio Antena Štajerska

Cijena izgradnje fontane Zeleno zlato je bila oko 350.000 eura, ali slutimo horde pivopija sa svih strana svijeta. Opsežnu foto i video reportažu pogledajte na stranici siol.net 

 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.