Recenzije 06. lipnja 2018.

Beštija - bistro o kojem priča baš svaki gurman u gradu

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Gdje god se okrenem, a tema je hrana, uvijek nekako iskoči ta riječ. Beštija. Priča se i o onoj ludoj kovrčavoj vlasnici, sjajnim kuharima i potpuno drugačijem uređenju. Svi su bili u Beštiji. Bili smo i mi, ali nismo se još stigli pohvaliti, pa eto, to činimo sada.

Maju sam prvi put srela na Chefs' Stageu u Šibeniku. Baš se prijavljivala na neki od masterclassova i odmah mi se učinila užasno simpatičnom. Tada nisam znala da je riječ o Maji koja će samo nekoliko mjeseci kasnije otvoriti divan mali bistro u kojem je zagrijati stolicu postalo najtraženiji posao u metropoli.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


O Beštiji pričaju baš svi. Gurmani, influenceri, vegetarijanci, blogeri i najveći mesojedi. Najbolje od svega, većina ih je i posjetila Beštiju. Jer, nije to mjesto o kojem se puno priča već ono na kojem se stvari događaju. I to kakve stvari!

Martin Vajda, Ante Grabić i Maja Bučić Grabić otvorili su svoj bistro nakon što su mjesecima svojim rukama obnavljali prostor, kreirali meni, konzultirali se, razmišljali i stvarali. Na njihovom se meniju danas nalaze jednostavna, sezonska jela koja već na prvi pogled stvaraju zazubice, a onda te i zasite u najljepšoj mogućoj mjeri. Tu su crni rižoto, drniška janjetina, kozlić punjen aromatičnim biljem, brizle, a ima i ribe te odličnih bruncheva koji uključuju tatarski, sendviče, pržene rolice te deserti koji izazivaju, malo je reći, divne osjećaje.

 

 

I njihov je prostor sjajan. Minimalistički, s pažljivo odabranim detaljima i ugodan. Velika neonska Beštija već je sada postala zaštitni znak njihovog bistroa. Pogledajte Instagram, svi imamo fotografije Beštije i ponosno ih pokazujemo. Znate zašto? Jer Beštija to zbilja i zaslužuje. Rad, trud i velika ljubav troje gastro entuzijasta stvorili su čudovište u kojem, na našu sreću, danas možemo uživati u samom centru grada. Stvorili su genijalne tanjure koje bismo mogli prazniti svakog dana iznova i u Masarykovu ulicu donijeli neku novu dozu sasvim posebne, one dobre energije.

Još niste upoznali Beštiju? Pa, mislim da je pravo vrijeme...

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.