Recenzije 20. ožujka 2019.

Brafna - je li ovo najgenijalniji slastičarski trend godine?

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz kuhinje Marina Medaka stigao je novi izum. Riječ je o spoju bagel peciva i krafne primamljivog izgleda i zanimljivog spoja okusa.

U zagrebačkom Bagel and Lobster Baru od nedavno, uz različite vrste bagel peciva punjenih mesnim, ribljim i vege dodacima, možete isprobati i slatku verziju bagel peciva domišljatog imena - brafna.

 

Možda vas zanima... Bagel and Lobster Barr - mjesto posebnih sendviča i novih, stvarno dobrih priča Recenzije

 

Riječ je o krafnama koje tek oblikom podsjećaju na bagel, a zatim su prerezane na pola, bogato punjene nadjevima, pa umočene u šarene glazure. Još uvijek niste sigurni biste li isprobali ovo čudo? Nastavite čitati.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Već na prvi pogled jasno je kako je riječ o velikom, slasnom i slatkom zalogaju kod pripreme kojeg se definitivno ne štedi. Nismo dugo čekali, već smo istog trenutka navalili na čak četiri varijante ove poslastice. Isprobali smo klasičnu, praznu brafnu uvaljanu u šećer, brafnu s maslacem od kikirikija i pekmezom od borovnica glaziranu čokoladom i komadićima kikirikija, brafnu punjenu kremom od limuna, umočenu u glazuru od pistacija te posipanu komadićima meringe te ušećerenom koricom naranče te brafnu punjenu karamelom s đumbirom i kikirikijem s glazurom od bijele čokolade, tahini pastom i sjemenkama crnog i bijelog sezama.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Brafna s pekmezom od borovnica i kikiriki maslacem, prema našoj procjeni, idealna je za doručak. Klasičnom američkom slatkom sendviču, ekipa iz Bagel&Lobster Bara dodala je i čokoladu, pa je čitav doživljaj još nijansu bolji. Bez previše razmišljanja odmah bismo smazali dvije.

Pistacija i limun odlična su kombinacija u baš svakom slučaju te manje od odličnog nismo ni očekivali, no brafna s karamelom i đumbirom te glazurom od bijele čokolade i tahini paste naprosto nas je oduševila. Dobra doza finog karamela na divan se način okusima spojila s nježnim aromama tahini paste, pa se tako zbilja teško zaustaviti na samo jednom ili dva zalogaja. Unatoč karameli, ova brafna nije preslatka i stvorena je za slatkoljupce koji obožavaju poznate okuse upakirane u novo ruho. Nakon ove smo brafne doslovno polizali prste.

Nakon cronuta, cruffina i duffina, na red da zasja došla je i brafna. Skidamo kapu chefu Medaku na ideji te odgovorno tvrdimo kako bi ovo zbilja mogao biti jedan od genijalnijih slastičarskih izuma ove godine. 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.