Recenzije 11. studenoga 2019.

U ovom smo restoranu uživali u izvanrednim desertima

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Tijekom jeseni smo osobito zaposleni, nerijetko i neraspoloženi, pa si povremeno priuštimo opuštajući odlazak u restoran. Dugo nam je na listi bio Johann Franck, bistro zvučnog imena s pogledom na Trg bana Jelačića, smješten na katu iznad poznatog bara i noćnog kluba.

Ako u Johann Franck dođete u popodnevnim satima i tijekom tjedna, teško možete zamisliti kako se u istom prostoru navečer partija. Kada se popnete na drugi nivo, gdje je smješten sam bistro, uređenje je umirujuće i nenapadno. Pozitivnom su prvom dojmu doprinijeli i pogled na trg i ugodno prirodno svjetlo, kao i vrlo uljudno osoblje. 

Najprije smo popili teranino, a potom se odlučili za nekoliko jela - tartar i lizalice s kozicama, biftek s punjenim tikvicama i dva deserta. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Za predjelo smo dobile dva poprilično popunjena tanjura; na jednom tartar od kozica s pireom od boba, a na drugom lizalice s kozicama, šalšom i creme fraiche s vlascem, uz čašu Korlat Cabernet Sauvignon 2015. Lizalice su efektne, hrskave i zasitne, ali u balansu sa slatkastom šalšom. S druge strane, tartar od kozica je blag i dobra je uvertira u slučaju da planirate naručiti mesno glavno jelo.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Mi smo se odlučile upravo za zasitno glavno jelo – biftek s punjenim tikvicama i sosom od papra. Biftek je više bio rare nego medium, što nama osobno ne smeta, ali su nam odmah na stol donijeli i lava grill ploču. Meso je bilo dobro začinjeno, mekano i sočno, a tikvice su bile neočekivan, ali dopadljiv prilog. Popile smo i čašu Meneghetti Red, kupaže Merlota, Caberneta i Cabernet franca. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Kao i obično, oko deserta se nismo mogle dogovoriti pa smo naručile oba preporučena. Pita od jabuka sa slojem kreme od jaja bila je vrlo dobra; tijesto je bilo hrskavo i podjednako pečeno, punjenje je bilo bogato, a odlično se složila i s kuglicom sladoleda. Ipak, još nam je draža bila kreacija s pistacijom, malinom i čokoladom, u kojoj je fino do izražaja došla slanoća pistacije.

Budući da smo cijeli ručak platili Mastercard karticom, jedan smo desert dobili besplatno. Ista pogodnost čeka sve koji ručak ili večeru u Johannu Francku plate svojim Maestro® ili Mastercard® karticama. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Čak i kada izuzmemo besplatan desert, što je zaista lijepa gesta, ukupan je dojam i više nego pozitivan. Nije nam žao što smo upravo Johann Franck bistro odabrali kao ovotjedni ekvivalent spa centru za gurmane. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić  | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.