Recenzije 27. veljače 2023.

Na finu tajlandsku hranu odsad idemo u Thai Thai

Thai Thai
Thai Thai je smješten u Varšavskoj ulici, na broju 10 foto: thai thai street food
gastro postao gastro.24sata.hr
Thai Thai Street Food otvoren je u centru Zagreba, u Varšavskoj ulici, a kako mu ime samo govori nudi tajlandske street food specijalitete koji se mogu kušati i u vege varijanti

Zagreb je dobio novo mjesto za uživanje u tajlandskoj hrani – simpatičan lokal Thai Thai Street Food, smješten u Varšavskoj 10 – dakle u blizini Cvjetnog trga i u središtu svih zbivanja u gradu. Savršeno za navratiti na brz i fin ručak i nastaviti dalje s dnevnim obavezama iil, ako ste turist, s razgledavanjem centra metropole.

Na tom mjestu do posljednjeg dana 2022. godine nalazio se omiljeni lokal zagrebačkih vegetarijanaca - Green Point, no vlasnik Sven Žnidarić odlučio je taj lokal zatvoriti i pokrenuti novu priču koja mu je puno bliža. On je Green Point preuzeo od oca, ali osjetio je potrebu da napravi nešto svoje i kaže – za početak je jako zadovoljan.

 | Author: thai thai street food Thai Thai je ugodno mjesto u kojem se odjednom može smjestiti 24 gladna ljubitelja tajlandske hrane foto: thai thai street food

Nakon preuređenja i priprema od 24. siječnja ponuda Thai Thai Street Fooda bila je dostupna preko dostavnih servisa, a lokal su za goste otvorili u ponedjeljak 13. veljače. Kako nam otkriva Sven, dolaze brojni redoviti gosti Green Pointa, i zadovoljni su kušanim, ali navraćaju i slučajni prolaznici koje zanima što nudi ovo novo mjesto u gradu. Dok smo mi bili tamo, kroz Thai Thai izredalo se što domaćih, što stranih gostiju.

"Obožavam Aziju, tu njihovu uličnu hranu, tamo je sve tako jednostavno i pristupačno. Volim puno putovati i isprobavati hranu, a tajlandska mi se posebno svidjela", dodaje Sven, domaćoj javnosti poznat i kao vlasnik brenda My Travel Map, koji je pokrenuo zajedno s djevojkom Dunjom Kozarić. Na Tajlandu je do sada bio dvaput i svaki put posebno je, otkriva, uživao u tamošnjim street food specijalitetima pa je te okuse pokušao prenijeti i u rodni Zagreb.

 | Author: thai thai street food Predjelo - Chicken Satay i umaci foto: thai thai street food

Thai Thai Street Food simpatičan je, nepretenciozan lokal u kojem je prioritet fina hrana. Ovdje se ne sjedi satima, što i odgovara konceptu ulične hrane. Ugodan interijer može odjednom ugostiti 24 osobe, a tamo ih čeka vrijedan tim od 9 ljudi, uključujući i vlasnika Svena, koji sada na početku uz svoje vlasničke dužnosti obavlja i one konobarske, kako bi bolje upoznao svoje goste i u direktnoj komunikaciji s njima doznao njihove dojmove.

Ponuda nije golema, ali je raznolika – mogu se kušati sva najpoznatija tajlandska jela, u raznim mesnim i ribljim varijantama, kao i onim vegetarijanskim, odnosno veganskim. Naime, vege ponuda sva je i veganska, ukoliko kao dodatak baš ne naručiš prženo jaje :D

 | Author: thai thai street food Dok kuharice s Tajlanda pripremaju tvoju hranu ti možeš promatrati prolaznike foto: thai thai street food

Od predjela tu su spring rolice s piletinom, pileći ražnjići u satay umaku ili pak gyoze s kozicama, a cijene su redom – 5, 6 i 7 eura. Može se pojesti i omiljena tajlandska juha – Tom Yum, s piletinom ili kozicama, a od jela „na žlicu“ tu su još i Massaman curry te zeleni curry, oba po cijeni od 9 eura. Kao posebna ponuda petkom se na meniju nalazi i raskošni riblji curry s kokosovim mlijekom u kojem su fileti orade i škampi, a ako ti se ovo jelo jede i nekim drugim danom osim petka to je moguće, uz prethodnu narudžbu dan ranije.

Na meniju su i 4 glavna jela – Pad Thai s piletinom, svinjskim fileom ili s kozicama, tajlandska pržena riža koja također dolazi u tri spomenute varijante, baš kao i jelo koje smo mi kušali – Stir Fried Cashew Nuts. Tu je i Pad Krapow Gai – jasmin riža ili rižini rezanci s mljevenim pilećim mesom, čilijem, češnjakom, tajlandskim bosiljkom, svježim mahunama i jajem. Riječ je o ljutom jelu, a ako si i inače ljubitelj ljutog možeš ga naručiti i u ljućoj te ekstra ljutoj varijanti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thai.thai.streetfood.zagreb

Mi smo kušali Stir Fried Cashew Nuts s piletinom te rižom. Odlično sočno povrće narezano na veće komade i meso, u finom, dovoljno slanom umaku, s prženim indijskim oraščićima koji daju hrskavu teksturu i poseban orašasti okus jako nam se svidjelo. Možda nešto manje nam se svidjela riža kao prilog – djelomično jer nismo ljubitelji iste, na takav, suhi način, ali i zato što bi nam uz ovo jelo možda bolje odgovarali rezanci jer uz rižu ipak volimo jela s više umaka. No ukusima se ne raspravlja, a ono što je bitno – ovo jelo je jako ukusno i savršeno pripremljeno.

Thai Thai | Author: thai thai street food Thai Thai ima raznoliku ponudu hit tajlandskih jela foto: thai thai street food

Od pića Thai Thai nudi tajlandsko pivo Singha, a planiraju i proširiti ponudu tajlandskih piva. Tu je i njihov domaći Thai Ice Tea od zelenog čaja – slatkast, ali osvježavajuć napitak. Nude i vina, kolu te gaziranu i negaziranu vodu. Od slatkog, u ponudi su dva deserta – mango puding te pržene banane s preljevom od čokolade i sladoledom od vanilije.

No tu njihovoj ponudi nije kraj – za proljeće planiraju uvesti salate, kao i proširiti kartu pića ne samo pivom nego i novim napitcima koje će sami pripremati.

Thai Thai je otvoren od ponedjeljka do subote od 11 do 21 sati, dok je nedjeljom - zatvoren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thai.thai.streetfood.zagreb

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:04 28. Veljača 2023.

    Zanimljivo volim.azijsku kuhinju