Recenzije 31. svibnja 2017.

Novi okusi osvježenja u slastičarnicama Torterie Macaron

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Neizbježna i tako omiljena slastica za vrijeme nadolazećih ljetnih dana u slastičarnicama Torterie Macaron dobila je posve novo značenje.

Kada smo prvi puta zakoračili u slastičarnicu Torterie Macaron očekivali smo najbolje od onog što i sam naziv ove slatke oaze govori, sjajne kremaste torte i još bolje macaronse. No ono što nas je, pored kvalitetne ponude slastica, već tada oduševilo bio je bogat i tako pun okusa sladoled. Isprobali smo od tada gotovo sve okuse, te se posebice zaljubili u sladolednu fantaziju – premium pistacio. No onda su došle nove kreacije i ponovno nas iznova osvojile!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Izrađeni po originalnoj talijanskoj recepturi, osvježavajući mango i sezonske jagode idealni su za razigrane ljetne dane i skretanje s vrućeg gradskog asfalta u jednu od odabranih Torterie Macaron slastičarnica.

Zaželite li pak se dekadentne, posve drugačije i posebne čokolade, ni tu nećete ostati razočarani. Naime, u ponudi slastičarnice uskoro će se naći i okus crne čokolade

Odlična vijest je i prilagođena receptura po kojoj se izrađuju ovi osvježavajući vjesnici ljeta. Na posve prirodnoj bazi, pripremljeni od pirea dobivenog od najsvježijih voćki (ili pak 70 – postotnog kakaa kada je riječ o crnoj čokoladi) i vode te prirodnog šećera, ove slastice pružit će vam užitak bez grižnje savjesti. 

Voćni su sladoledi pogodni i za one koji ne podnose laktozu jer se rade s vodom, te ne ostavljaju težak okus u ustima već osvježavaju u upravo savršenoj mjeri.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Upravo zato će sladoled od manga na idealan način rashladiti i ispuniti raskošnim okusima koji daju osjećaj svježeg voća dok će onaj od tamne čokolade vašem nepcu pružiti bogat užitak kakav se rijetko doživljava. U jagodi ćete pak pronaći komadiće prave, domaće jagode dok sloj po sloj otkrivate nove arome ovog izdašnog sladoleda.

Osim što su kuglice i više nego pristojne veličine, osobito u doba značajnog poskupljenja sladoleda u gradu, u njima se, sve do jednoj, kriju fantastični okusi domaćeg sladoleda na sofisticiraniji način.

Oduševljenje je, kao što vidite, teško sakriti, zato trk do najbliže Torterie Macaron slastičarnice i navalite na posve nove i tako dobre okuse omiljene ledene slastice. 

Pronaći ih možete na četiri lokacije u Zagrebu – Centar Cvjetni, Avenue Mall, City Centar One West i Arena Centar. U slast!
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.