Recenzije 25. veljače 2019.

Papizza - je li ovo najbolja pizza iz dostave u Zagrebu?

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Vodeći se ocjenama sa servisa za dostavu hrane došli smo do Papizze. Skromnog, ali pažnje vrijednog pizza projekta dvojice ustrajnih Međimuraca.

Tek nedavno otvorena, Papizza je u vrlo kratkom roku postala omiljeno mjesto za narudžbu pizze. Njihovu smo pizzu isprobali u samim počecima i danas, kada je receptura nešto izmijenjena, ali još uvijek nekoliko koplja iznad kada je u pitanju klasična pizza iz dostave.

Papizza je projekt dvojice Čakovčana, Jana Martinjaša i Tomislava Zvonareka, dugogodišnjih prijatelja koji su upornošću i radom, gotovo odmah po završetku fakulteta, uspjeli pokrenuti pravi mali posao. I to pizza posao! Oboje su prije Papizze kratko vrijeme radili u uredima, a kada su shvatili da to nije život kakav žele, odlučili su se okušati u pripremi svima omiljenog jela iz dostave. I uspjeli.

"Sve pizze iz dostave u Zagrebu uglavnom imaju isti okus, pa smo ljudima htjeli ponuditi nešto drugačije i, usudili bismo se reći, bolje. Čini se da im se svidjelo."

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

U posao su krenuli samostalno, uz malu pomoć roditelja s iskustvom u ugostiteljstvu, odradili kratki tečaj u lokalnoj pizzeriji, vježbali pripremu pizze na prijateljima, pa nadjeve kombinirali prema vlastitim željama i ukusu. Ponuda im se nedavno i proširila, a s obzirom na volju i želju za radom dvojice prijatelja, nekako nam se čini da s vremenom možemo očekivati još noviteta. 

Osim klasičnih margherite, capricciose, pizze s gljivama, sirom, tunom, vegetarijanske, seljačke s dobrom dozom špeka, kobasica, gljiva i luka, tu su još i Grčka pizza na kojoj kombiniraju sir, gljive, tunu, dinstani luk, feta sir i tršćanski umak, Americana s mozzarellom, hrskavim lukom i kobasicama, Šumska s vratinom i iznenađenjem u obliku rezanih kiselih krastavaca te Prosciutto s mozzarellom, gorgonzolom, cherry rajčicama, pršutom i sirom

Jan obožava kiselo vrhnje, pa je tu i Kajkavska pizza s jajima i sirom s vrhnjem, dok Tomislav voli dodatno zaljutiti hranu te je tako nastala El Comandante s chillijem, slatkim feferonima, grahom, kukuruzom, kulenom, šunkom i paprikom. 

"Koristimo kvalitetne sastojke i nismo škrti kada su u pitanju nadjevi. Cilj nam je zadržati one kojima se sviđa naša pizza, a ne otjerati ih", govore nam Jan i Tomislav.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Isprobali smo Grčku i Šumsku te se iznenadili količinom nadjeva i hrskavim rubovima zbog kojih se kod ove pizze ne staje na samo jednom komadu. Dinstani luk na Grčkoj pizzi zanimljiv je dodatak klasičnoj kombinaciji okusa dok je tršćanski umak idealan završetak u ovom nešto laganijem, ali zasitnom nadjevu.

Glavni sastojci Šumske pizze su sir, gljive, vratina, slavonska kobasica, maslina te, definitivno iznenađenje, rezani kiseli krastavci koji zapravo odlično odgovaraju ovakvom tipu pizze. Ovu ćemo definitivno ponoviti!

Papizza trenutno funkcionira samo na principu dostave te pizzu ne možete pojesti kod njih, no odlična je stvar što uz narudžbu pizze možete naručiti i sjajan, lagan i osvježavajuć Barel pale ale požeške pivovare 7 Bridges Brewery. Jan i Tomislav osmislili su i dizajn boce, pa će se tako uz pizzu uskoro moći naručiti i pivo s njihovim, sada već prepoznatljivim, Papizza logom.

Očito je da ovo dvoje simpatičnih prijatelja rade nešto kako treba jer je danas upravo Papizza prvo što nam pada na pamet kada nam je ulazak u kuhinju najteža stvar na svijetu, a jedino logično rješenje za buku u želucu čini se dostava hrane.
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.